Μαζεύουν υπογραφές για την απομάκρυνση του Λάκη Λαζόπουλου από τον “Alpha”!!

“Είμαι έτοιμος να ζητήσω όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες, αν θεωρείτε ότι έθιξα εσάς και τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Δεν φαντάζομαι να πιστέψατε ότι αυτές μου οι σκέψεις αφορούν όλους όσους έχουν κινητικά προβλήματα και επιστήμονες, διανοούμενους, ανθρώπους όλων των κατηγοριών. Δεν υπήρξε απολύτως καμία άλλη αναφορά και πάντα αναφέρομαι σε καθέναν ξεχωριστά”, είπε μεταξύ άλλων.

Ο παρουσιαστής αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής του “Αλ Τσαντίρι” στον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, λέγοντας:

“Ο Σόιμπλε έχει δύο εμμονές. Όσο κι αν ακούγεται σκληρό αυτό που θα πω, όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μια καρέκλα, το μυαλό του καθηλώνεται σιγά, σιγά σε μία ιδέα. Εγώ το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη”.

Η δήλωσή του προκάλεσε – πρώτα από όλους – την αντίδραση των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΕΣΑμεΑ, Ιωάννη Βαρδακαστάνη, ο οποίος ζήτησε από τον παρουσιαστή να ζητήσει συγγνώμη “προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες με κινητικά προβλήματα”.

Παρά τη δήλωση Λαζόπουλου, οι αντιδράσεις δεν έχουν σταματήσει.

Μάλιστα πολίτες συγκεντρώνουν υπογραφές για την απομάκρυνση Λαζόπουλου από τον Alpha.

Το ψήφισμα ανέβηκε στο διαδίκτυο με τη γνωστή μορφή συλλογής υπογραφών avaaz και με γενικό τίτλο: Διοίκηση Alpha TV: Απομάκρυνση του Λάκη Λαζόπουλου από τον Alpha

Αναφέρεται χαρακτηριστικά:
Γιατί είναι σημαντικό;
Στο χθεσινό επεισόδιο της εκπομπής “Αλ Τσαντίρι Νιουζ”, ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος, στην προσπάθειά του να προπαγανδισει εναντίον του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσέβαλε με τον πιο απαράδεκτο τρόπο όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται καθηλωμένοι σε αναπηρικό αμαξίδιο, με την φράση:

«Όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται και σε μια ιδέα. Αυτό το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη».

[box type=”note” align=”aligncenter” ]Γι’ αυτό το λόγο, ζητούμε από την διοίκηση του Alpha TV, την απομάκρυνση του Λάκη Λαζόπουλου από τον σταθμό, ως παραδειγματισμό για τέτοιες απαράδεκτες ρατσιστικές συμπεριφορές.[/box]

πηγή