Μαύρο ή γκρι παγωτό: Από τι υλικό φτιάχνεται και που οφείλεται η νοστιμιά του!!

Το κλασικό γιαπωνέζικο μαύρο παγωτό που πρόσφατα γνωρίσαμε και λατρέψαμε αποκτάει ανταγωνιστή! Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε το ιαπωνικό παγωτό από μαύρο σουσάμι. Τώρα ένα νέο – ακόμη πιο σκούρο προϊόν – έρχεται στην αγορά ν΄αλλάξει τα δεδομένα.

Μαύρο παγωτό από μαύρο σουσάμι

Η νέα τάση που σταδιακά κατακτάει και τους Έλληνες είναι το μαύρο ιαπωνικό παγωτό! Κι αν η εμφάνιση σε ξενίζει, εμείς τολμήσαμε, το δοκιμάσαμε, το λατρέψαμε και στο προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Αν και ασυνήθιστο στην όψη κυρίως λόγω χρώματος είναι απλά εκπληκτικό. Δεν είναι τυχαίο τελικά που κάνει θραύση στην Ιαπωνία αλλά και σε όλα τα γκιουρμέ εστιατόρια. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα κλασικό παγωτό που με γάλα, κρέμα, αυγά και ζάχαρη αλλά και πάστα μαύρου σουσαμιού με πολύ ωραίο γευστικό αποτέλεσμα.

Άλλωστε, το μαύρο του χρώμα το οφείλει στις πρώτες ύλες με την οποία φτιάχνεται κι όχι σε χρωστικές. Ανάλογα μάλιστα με την ποσότητα του σουσαμιού το χρώμα βγαίνει από γκρι έως μαύρο.

 

μαύρο παγωτό από θρυμματισμένο περίβλημα καρύδας

Είναι το new entry στο μαύρο παγωτό και φτιάχνεται από θρυμματισμένο περίβλημα καρύδας, εξού και το σκούρο χρώμα. Το παγωτό έχει ήδη κλέψει τις καρδιές των Νεοϋορκέζων και πρόκειται για έμπνευση των ιδιοκτητών του Morgenstern’s Finest Ice Cream.

αναμένουμε να δούμε αν θα έρθει και στην Ελλάδα (στην ευρεία κυκλοφορία – έχω ακούσει ότι υπάρχει σε μερικά ζαχαροπλαστεία) για να το δοκιμάσουμε. Αναμένουμε με ενθουσιασμό κι ως τότε επιμένουμε ιαπωνικά με μαύρο σουσαμάκι που έχουμε λατρέψει.

πηγή: http://www.womenonly.gr