Μετά το μπλε κρασί… τώρα έρχεται και το πορτοκαλί… γιατί το νέο τρεντ του καλοκαιριού θέλει χρώμα!!

Το μπλε κρασί το δημιούργησαν οι Ισπανοί…. το πορτοκαλί κρασί οι Έλληνες .. με ρίζες από Αρχαία Ελλάδα !!

Πρόκειται για το κρασί που έπιναν οι αρχαίοι Έλληνες και σταδιακά κερδίζει τις καρδιές των καταναλωτών.

Το χρωματιστό κρασί όπως φαίνεται ήρθε για να δημιουργήσει τάση. Μετά το μπλε κρασί που δημιούργησαν οι Ισπανοί, ένα νέο κρασί σε χρώμα πορτοκαλί έρχεται να το ανταγωνιστεί. Και μπορεί το μπλε να είναι καινοτόμος ιδέα, το πορτοκαλί κρασί φτιάχνεται όμως με μια αρχαία τεχνική που έχει ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα και τη Ρωμαϊκή εποχή.

Ήδη έχει γίνει από τα αγαπημένα των καλοφαγάδων και οινολατρών στο Ηνωμένο Βασίλειο κι αναμένεται να κατακτήσει τις καρδιές των καταναλωτών ανά τον κόσμο.

Πώς γίνεται το κρασί του… Βάκχου

Η γεύση του είναι σαφώς πιο πλούσια σε σχέση με το κλασικό λευκό, πιο καπνιστή. Όλα έχουν να κάνουν με τη διαδικασία της ζύμωσης που γίνεται μεσα σε πήλινα αγγεία μαζί με τη φλούδα.

Η τεχνική χρονολογείται πίσω στο 8000 π.Χ. από τα χρόνια του μεθυσου Θεού Διονύσου μέχρι και τα μέσα του 20ου αιώνα πριν δώσει τη θέση της σε πιο σύγχρονες μεθόδους παραγωγής.

Τώρα η ξεχασμένη τεχνική κάνει ένα δυναμικό came back με κάποιους οινοποιούς να προχωρούνη σε παραγωγή με περιορισμένες ποσότητες. Τα μπουκάλια γίνονται ανάρπαστα από κορυφαία εστιατόρια του Λονδίνου ενώ ελάχιστα κυκλοφορούν και σε ράφια καταστημάτων.

πηγή: http://www.womenonly.gr