Μoqueca de camarao… μαγείρεψε μ’αυτόν τον τρόπο τις γαριδούλες……..κι’ απόλαυσε την φανταστική γεύση τους!!

Moqueca-de-Camarao.

Υλικά για 4 άτομα

1 1/2 κιλό μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
4 λάιμ (το χυμό)
1 κουτί γάλα καρύδας
2 μεσαία κρεμμύδια
3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 ντομάτες: 3 χοντροκομμένες, 1 σε φέτες
2 μεγάλες κόκκινες, γλυκές πιπεριές, 1 ψιλοκομμένη, 1 σε φέτες
1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
1 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
1 κ.σ. σουσαμόλαδο
Αλάτι

Παρασκευή

Μαρινάρετε τις γαρίδες στο χυμό από τα λάιμ. Καλύψτε τον πάτο ενός μεγάλου τηγανιού με λάδι. Σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο, τις χοντροκομμένες ντομάτες, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το τσίλι και το κόλιαντρο, μέχρι το κρεμμύδι γίνει διάφανο. Αλατίστε. Προσθέστε τις γαρίδες και καλύψτε με τις φέτες κρεμμυδιού, ντομάτας και πιπεριάς. Περιχύσετε το γάλα καρύδας, προσθέστε το σουσαμόλαδο και σιγοβράστε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ. Σερβίρετε τις γαρίδες πάνω σε ρύζι Jasmine.