Ξεκίνησε το 3ο bazaar βιβλίων του Μουσείου Μπενάκη

Ξεκίνησε από το πρωί και ολοκληρώνεται την Κυριακή 17 Μαΐου, το 3ο bazaar βιβλίων που οργανώνει το Μουσείο Μπενάκη, στο κτίριο της οδού Πειραιώς 138.

Στο bazaar, που θα είναι ανοιχτό για το κοινό στις ώρες λειτουργίας του κτιρίου, θα διατεθούν 240 τίτλοι, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50% και 70% επί της τιμής πωλήσής τους.

Οι θεματικές των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την κλασική Ελλάδα, τον βυζαντινό πολιτισμό, τη λαογραφία, τη νεοελληνική ζωγραφική, τη γλυπτική και την αρχιτεκτονική, μέχρι τη φωτογραφία και την ευρωπαϊκή τέχνη.

Ανάμεσα στα βιβλία που θα διατεθούν ενδεικτικά είναι: Αθήνα 1839-1900. Φωτογραφικές μαρτυρίες – Βασίλης Φωτόπουλος – Ελληνικές θάλασσες – Ι. Μόραλης. ‘Αγγελοι, μουσική, ποίηση – Κάρολος Κουν. Οι παραστάσεις – Κριεζώτου 3. Το σπίτι, το εργαστήρι και η Πινακοθήκη του Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα – Κώστας Μπαλάφας. Η χώρα μου – Κώστας Μπαλάφας.

Φωτογραφικές μνήμες από τη σύγχρονη Ελλάδα – Νικόλαος Τομπάζης (1894-1986). Ινδίες – Ελλάδα – Ο κόσμος του Διονύση Φωτόπουλου, κ.ά.

Tα παιδιά που θα επισκεφτούν με τους γονείς τους το bazaar θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση στην έκθεση «Soloúp. Αϊβαλί: Ένα ταξίδι στο χρόνο» με αφορμή την κυκλοφορία του graphic novel «Αϊβαλί» του Soloúp από τις εκδόσεις Κέδρος. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών.

Παράλληλα, το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη θα διαθέτει στον χώρο του bazaar μια μεγάλη ποικιλία από προσφορές αντικειμένων και χαρτικών με έκπτωση από 40% μέχρι 70%.

Την τελευταία ημέρα του bazaar, Κυριακή 17 Μαΐου και με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, θα διατίθενται όλα τα αντικείμενα με έκπτωση 10% και στα μέλη του Μουσείου Μπενάκη με έκπτωση 20%.

http://www.news.gr/psyhagogia/vivlio/article/220882/xekinhse-to-3o-bazaar-vivlion-toy-moyseioy-mpenakh.html