ΟΙΔΙΝΟΥΣ του Θανάση Τριαρίδη

ΟΙΔΙΝΟΥΣ
του Θανάση Τριαρίδη

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου

Από τις 22 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Πορεία

Ο ΟΙΔΙΝΟΥΣ, το καινούριο έργο του Θανάση Τριαρίδη, θα ανέβει το Φεβρουάριο στο Θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου, με τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο και την Άννα Μάσχα στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους. Πρόκειται για ένα έργο που κεντρώνεται στη ζωτική νοσηρότητα της οικογένειας, με άξονα αναφοράς την αρχαία τραγωδία.

Ένα εφιαλτικό ψυχολογικό θρίλερ όπου ο Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή συναντάει το Ποιος φοβάται την Βρίτζίνια Γουλφ του Έντουαρντ Άλμπι. Ή (και) ένα έργο για την αφύσικη συνθήκη της οικογένειας, για τον ανυπόφορο εαυτό, για τις παραισθητικές ταυτότητες της Δύσης, για την άβυσσο της ακατανόητης αγάπης.

Περίληψη του έργου

Το δράμα (το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί σε πρώτο βαθμό ένα αστικό δράμα δωματίου) ξεκινάει ένα πρωί όπου ένα ζευγάρι φιλολόγων ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 18α γενέθλια του γιου τους. Πολύ γρήγορα ωστόσο μια σειρά  αλλόκοτων λεπτομερειών αποκαλύπτουν μια φριχτή πραγματικότητα: πως ο γιος του ζευγαριού έχει πεθάνει ως βρέφος και πως ο «ενηλικιωμένος γιος» δεν είναι τίποτε άλλο από ένα role game του πατέρα – ένας ρόλος που κρατάει επί δεκαοχτώ χρόνια.

Πολύ σύντομα αποκαλύπτεται πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο, πως ο νοερός «γιος» έχει «ενσαρκωθεί», και θα διεκδικήσει τα τραγικά όπλα της ανθρωπινότητάς του: τον φόνο του πατέρα, την (επαν)ένωση με την μητέρα, την ανθρώπινη τραγωδία.
Αν ο μυθικός Οδίπους οφείλει το όνομά του στα πρησμένα πόδια του (οίδί-πους) καθώς ο ίδιος ο πατέρας του γονείς του τον σημαδεύει ως βρέφος για να τον οδηγήσει στον θάνατο, ο Οιδίνους του εν λόγω έργου είναι αυτό που έχει ένα ανεξέλεγκτα πρησμένο μυαλό (οιδί-νους).


Ταυτότητα παράστασης
Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης
Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Μουσική: Χρήστος Διαμαντής
Εικαστική επιμέλεια: Κέννυ Μακ Λέλαν
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώτα Σερεμέτη

Ερμηνεύουν:
Λ: Λάζαρος Γεωργακόπουλος
Ι: Άννα Μάσχα

Στοιχεία Παράστασης
Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου
Ημέρα & ΄Ωρα παράστασης: Δευτέρα στις 21.00
Έως και 13/06/2016
(εκτός της Δευτέρας του Πάσχα)
Τιμές Εισιτηρίων: 15 € (γενική είσοδος),
10 € (μειωμένο για φοιτητές, νέους κάτω των 22, ανέργους)
Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Χώρος: Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλ. Βικτωρίας
Τηλ.: 210 8210991, 210 8210082 //  HYPERLINK “mailto:[email protected][email protected] //

Προπώληση εισιτηρίων:
Στο Θέατρο Πορεία και στα σημεία προπώλησης viva.gr

Σημεία εξόφλησης εισιτηρίων κατόπιν κράτησης:
Πρατήρια EKO & Πρατήρια BP

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Μέσα μεταφοράς στο θέατρο Πορεία:
Στάση ΗΣΑΠ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ
Λεωφορεία: 054, 500, 605 (στάση Πλατεία Βικτωρίας), Β5 (στάση Ιουλιανού)

PARKING
Για τους θεατές της παράστασης, υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης του αυτοκινήτου τους στο υπόγειο γκαράζ του ATHENIAN CAPITOL που βρίσκεται στην γωνία 3ης Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού στην τιμή των 5 ευρώ με την επίδειξη του αποκόμματος του εισιτηρίου τους.