Ο ερχομός του δεύτερου παιδιού μας και το πως θα το ανακοινώσουμε στο πρωτότοκο!

Συγχαρητήρια! 

Περιμένετε δεύτερο παιδάκι!Αυτό σημαίνει πως πρέπει να ανακοινώσετε τα νέα σε όλη την οικογένεια και τους φίλους και συγγενείς.Όμως αυτό σημαίνει πως πρέπει να το ανακοινώσετε και στο πρώτο σας παιδί.

Ένα μικρό πλασματάκι μεγαλώνει στην κοιλίτσα της μαμάς και πρέπει να προβείτε σε μια ανακοίνωση.

Για να μην είναι δύσκολη αυτή η ανακοίνωση υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το μάθει το παιδί σας.

Μια καλή ιδέα είναι να διαβάσετε μαζί μια ιστορία μαζί που έχει να κάνει με ένα μεγάλο αδερφάκι με το μικρότερο αδερφάκι του.

Διαβάστε μαζί και συζητήστε πως είναι να έχεις ένα μικρότερο αδερφάκι. Φυσικά θα χρειαστεί να το διαβάσετε αρκετές φορές μέχρι να πιάσει το νόημα.

Μπορείτε να κάνετε ένα πάρτι ανακοίνωσης.

Δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο αρκεί να υπάρχει εορταστική ατμόσφαιρα.Διακοσμήστε το σπίτι σαν να είναι πάρτι και φτιάξτε και μια τούρτα.Κανένα παιδί δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα πάρτι  πόσο μάλλον στην τούρτα. Τώρα είναι η ευκαιρία.

Βάλτε στο παιχνίδι  τα δικά σας αδέρφια.

Σίγουρα το παιδί σας έχει ένα αγαπημένο θείο ή θεία. Ήρθε  η ώρα να μάθει πόσο σημαντικό είναι να έχεις αδέρφια.Ο θείος και η θεία μπορούν να βοηθήσουν το μελλοντικό μεγάλο αδερφάκι!

Το καλύτερο θα ήταν να χρίσετε το παιδί σας ως βοηθό της ανακοίνωσης.

Είναι ένας σημαντικός ρόλος και μόνο το μεγάλο αδερφάκι μπορεί να το κάνει αυτό.Αφού τώρα ξέρει τον ερχομό του μωρού, δουλειά του είναι να το ανακοινώνει σε φίλους και συγγενείς.Θα το χαρεί πραγματικά.

Ήρθε η ώρα να κατεβάσετε τα άλμπουμ με τις φωτογραφίες του παιδιού σας όταν ήταν μωρό.

Μιλήστε για τότε που ήταν μωρό , την μέρα που πρωτοπερπάτησε και είπε τις πρώτες του λεξούλες. Έτσι θα είναι και το νέο αδερφάκι  και θα βγάζετε μαζί φωτογραφίες για να φτιάξετε ένα καινούριο άλμπουμ.

Μια εκπαιδευτική ταινία σχετικά με τον ερχομό ενός μωρού είναι ότι πρέπει για την περίπτωση.

Μόλις δείτε την εκπομπή συζητήστε πως θα ήταν να συναντήσει το νέο του αδερφάκι.Χρησιμοποιήστε τους χαρακτήρες της ταινίας και μετά συνδέστε τα με την πραγματική ζωή.

Ωραία λοιπόν επιλέξατε κάποιον από αυτούς τους τρόπους και το παιδί σας ξέρει για το αδερφάκι του. Πώς όμως θα το κρατήσετε ενθουσιασμένο για τους επόμενους μήνες;

Μια καλή ιδέα θα ήταν να πάρετε μαζί σας το παιδί σας στο υπερηχογράφημα.

Θα ξετρελαθεί από τους θορύβους και από την εικόνα του μωρού.

Μπορείτε να διακοσμήσετε το δωμάτιο του νέου μωρού παρέα.Διαλέξτε τα χρώματα μαζί και τα έπιπλα , βάλτε φωτογραφίες και άλλα αντικείμενα διακόσμησης.

Τέλος πάτε για ψώνια.

Διαλέξτε μαζί τα ρουχαλάκια του μωρού και επιλέξτε τα με βάση το γούστο του παιδιού σας.Αγοράστε και ένα μπλουζάκι σε βρεφικό μέγεθος και ακριβώς το ίδιο στο μέγεθος του παιδιού σας. Θα έχουν κάτι κοινό πριν καν έρθει το νέο αδερφάκι!

πηγή