Παγωμένες Μπουκίτσες Μπανάνας με Σοκολάτα και Φυστικοβούτυρο.

Μπορεί τον υπόλοιπο χρόνο να μπορείτε να το αποφύγετε, αλλά το καλοκαίρι είναι σχεδόν αδύνατο… τα παιδιά θα σας ζητήσουν παγωτό!! Έχουμε ήδη μοιραστεί μαζί σας μερικές δροσιστικές συνταγές για τους καλοκαιρινούς μήνες και θέλαμε να συνεχίσουμε με μερικές ακόμα εναλλακτικές και πιο υγιεινές λύσεις για όταν τα παιδιά σας ζητήσουν παγωτό.  Αυτές οι παγωμένες μπουκίτσες μπανάνας με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο είναι πανεύκολες και μπορείτε να τις έχετε στην κατάψυξη για εκείνη την  “ώρα ανάγκης”!

Συστατικά (για 24 μπουκίτσες)

  • 3 ώριμες μεγάλες μπανάνες
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 300 γρ. ημίγλυκες σταγόνες σοκολάτας
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένοι καραμελωμένοι ξυροί καρποί (προαιρετικά)
  • Ξυλάκια παγωτού ή πρέτζελ στικς (για ένα αλμυρό/γλυκό σνακ)

Οδηγίες:

  1. Απλώστε 1 κουταλάκι του γλυκού φυστικοβούτυρο πάνω στο ήμισυ μια φέτας μπανάνας. Για ευκολία, προτιμήστε να βάλετε το φυστικοβούτυρο μέσα σε ένα κορνέ. Ύστερα απλά φτιάξτε ένα σάντουιτς με δύο κομμάτια μπανάνας.
  2. Για να εισαγάγετε το ξυλάκι παγωτού μέσα στο σάντουιτς μπανάνας, τοποθετήστε τον αντίχειρα και το δείκτη σας πάνω και γύρω από το σάντουιτς μπανάνας. Πιέστε σταθερά το ξυλάκι μέσα και μέσα από τις φέτες μπανάνας, χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και το δείκτη σας για να κρατήσετε την πάνω φέτα μπανάνας στη θέση της.
  3. Τοποθετήστε τα “σάντουιτς” σε αντικολλητικό χαρτί και ύστερα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  4. Ενώ περιμένετε,  λιώστε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  5. Τοποθετήστε 5 εκατοστά νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσει. Τοποθετήστε τις σταγόνες σοκολάτας και το λάδι καρύδας σε ένα μεσαίο μπολ ή μικρό κατσαρολάκι. Τοποθετήστε το μπολ πάνω από το νερό που σιγοβράζει και ανακατέψτε μαζί τη σοκολάτα και λάδι καρύδας καθώς λιώνει. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει εντελώς.
  6. Μεταφέρετε το μείγμα σοκολάτας σε ένα ποτήρι.  Μην τοποθετήσετε τη σοκολάτα σε μπολ, διότι εάν το σκεύος είναι ρηχό δε θα καταφέρετε να βουτήξετε ολόκληρη την μπουκιά.
  7. Βουτήξτε τις μπουκίτσες μπανάνας πλήρως στη σοκολάτα, τοποθετήστε στην λαδόκολλα και αμέσως πασπαλίστε με τους καραμελωμένους καρπούς.
  8. Επιστρέψετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες πριν από το σερβίρισμα. Οι μπουκίτσες θα κρατήσουν δύο εβδομάδες στην κατάψυξη.

πηγή