Παγωτοσοκολατάκια Μπανάνας….. απλά ΥΠΕΡΟΧΑ!! .. ..

… και για να μην πετάμε τις παραγινωμένες μπανάνες μας!!

[box type=”shadow” ]Αν μέχρι τώρα πετούσατε τις παραγινωμένες μπανάνες που είχαν μαυρίσει ξεχασμένες σε κάποια γωνιά του ψυγείου ή στη φρουτιέρα, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Μπορείτε να τις μεταμορφώσετε σε υπέροχα παγωμένα φρουτένια σοκολατάκια. Σοκολατάκια που η τραγανή τους επικάλυψη από σκούρη σοκολάτα κρύβει μια απρόσμενα κρεμώδη γέμιση που λιώνει στο στόμα. Η πικρή σοκολάτα με την ελαφριά γλυκιά επίγευση της μπανάνας, δημιουργούν έναν ακαταμάχητο συνδυασμό. Άλλωστε αυτή είναι η μαγεία μιας συνταγής, να μετατρέπει ένα απλό υλικό σε κάτι εξαιρετικό. Το μόνο που απαιτεί η συνταγή είναι υπομονή, έως ότου παγώσει η γέμιση για να μπορεί να δουλευτεί. Τα σοκολατάκια διατηρούνται καλύτερα στην κατάψυξη αλλά για να τα απολαύσετε, προτείνω να τα αφήσετε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για λίγα λεπτά.[/box]

Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 3 μέτριες πολύ ώριμες μπανάνες
  • 40g κακάο
  • 20g φρέσκο βούτυρο
  • 100g κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
  • 250g κουβερτούρα
 
Εκτέλεση
  1. Ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μούλτι.
  2. Προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Στη δεύτερη περίπτωση, χρησιμοποιούμε τη μεσαία ένταση (500W) και θερμαίνουμε για 40 δευτερόλεπτα. Αποσύρουμε, ανακατεύουμε κι επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να λιώσει.
  4. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα της μπανάνας και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε τη γέμιση και προσθέτουμε ζάχαρη αν χρειάζεται.
  5. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη μία φόρμα προκειμένου να μας διευκολύνει στο ξεφορμάρισμα. Επιλέγουμε το μέγεθος της φόρμας ανάλογα με το ύψος που θέλουμε να έχουν τα σοκολατάκια μας. Αδειάζουμε το μείγμα μπανάνας-σοκολάτας στη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
  6. Μόλις παγώσει, το βγάζουμε από την κατάψυξη, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε είτε με μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια (2,5×2,5cm) είτε εναλλακτικά με κουπ πατ στο σχήμα και το μέγεθος που προτιμάμε.
  7. Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα και βουτάμε μέσα με προσοχή ένα-ένα τα κομμάτια της γέμισης. Στη συνέχεια, τα αραδιάζουμε σε μια λαδόκολλα μέχρι να παγώσει η κουβερτούρα. Αν δούμε στην πορεία ότι η γέμιση αρχίζει να λιώνει, την τοποθετούμε για λίγο στη κατάψυξη. Αν πάλι η κουβερτούρα αρχίζει να πήζει, τη ζεσταίνουμε λίγο για να μη γίνει πολύ χοντρή η επικάλυψη.
  8. Διατηρούμε τα σοκολατάκια στην κατάψυξη. Πριν τα σερβίρουμε, τα αφήνουμε για 10΄ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να μαλακώσει η γέμιση.
[box type=”info” ]Σημειώσεις Δοκιμάζουμε τη γέμιση και προσθέτουμε ζάχαρη ανάλογα με το πόσο γλυκιά την προτιμάμε. Ανάλογα με τον αριθμό και το μέγεθος που θα έχουν τα σοκολατάκια, μπορεί να χρειαστείτε να χρησιμοποιήσουμε μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα κουβερτούρας.[/box].