Πανεύκολη συνταγή – εκπληκτικός Σοκολατένιος Κορμός ψυγείου με merenda και μπισκότα Μιράντα-, η γεύση του θα σας καταπλήξει!!

… και είναι έτοιμο σε 15′ χωρίς ψήσιμο!!

ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

2 πακέτα [500 γρ.] μπισκότα Μιράντα
2 φλ. τσαγιού γάλα
250 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. λικέρ kahlua •100 γρ. μερέντα
1 φάκελο garni

[box type=”note” ]Μερέντα για επάλειψη ή ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα [προαιρετικά][/box]

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κουβερτούρα, το 1 φλιτζάνι γάλα, το κακάο και το βούτυρο. Ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
3. Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο μπολ με τα μπισκότα και ρίχνουμε και το λικέρ. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να ενωθούν όλα τα υλικά.
4. Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολας στον πάγκο εργασίας μας ή σε ένα πυρέξ. Απλώνουμε το μείγμα και σχηματίζουμε ένα ορθογώνιο διαστάσεων 25×35 εκ. περίπου.Στρώνουμε τη nutella σε όλη την επιφάνεια.
5. Χτυπάμε το garni με το υπόλοιπο γάλα και απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη merenda .

Με τη βοήθεια της λαδόκολας τυλίγουμε το γλυκό σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον να σφίξει.

Σερβίρουμε κόβοντας τον κορμό σε φέτες.

[box type=”note” ]Προαιρετικά αλείψτε το και εξωτερικά με Μερέντα ή πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη.[/box]

πηγή