Παραδοσιακή Κρεατόπιτα από την Σάμο… η φανταστική!!!

Μια πολύ όμορφη ιδέα για κολατσιό για τα παιδιά είναι η παραδοσιακή συνταγή κρεατόπιτας – κιμαδόπιτας από τη Σάμο. Την παρακάτω συνταγή μας την παρέχουν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μεσαίου Καρλοβασίου Σάμου, με αφορμή τη συμμετοχή τους στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Σχολικά Μαγειρέματα».

Υλικά

1.300 γραμμάρια κιμάς αρνίσιος

500 γραμμάρια κρεμμυδάκια ξερά

250 γραμμάρια βούτυρο (μπορείτε να το αντικαταστήσετε και με ελαιόλαδο)

8 αβγά

1φλιτζάνι του τσαγιού γάλα (προτιμήστε το ημιαποβουτυρωμένο γάλα)

2 φλιτζανάκια του καφέ σιμιγδάλι

3/4 κιλού φύλλα μπακλαβά

κανέλα, αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση

Καβουρδίζετε τον κιμά με ένα κρεμμύδι με το μισό βούτυρο. Αφού ρίξετε το ανάλογο αλατοπίπερο και την κανέλα, προσθέστε 2 φλιτζάνια νερό και αφήστε να βράσει μέχρι να πιει όλο το ζουμί του. Βράζετε τα κρεμμύδια όλα κομμένα στα τέσσερα. Όταν βράσουν καλά σουρώνετε το ζουμί και περνάτε τα κρεμμύδια από τη μηχανή του πουρέ.

Με το ζουμί από τα κρεμμύδια και το σιμιγδάλι κάνετε μια κρέμα μέσα στην οποία, αφού μισοκρυώσει, ρίχνετε τον πολτό των κρεμμυδιών, τα χτυπημένα αυγά, το υπόλοιπο βούτυρο και συμπληρώνετε με αλάτι, πιπέρι και κανέλα. Στρώνετε σε ένα βουτυρωμένο μέτριο ταψί τα φύλλα, προσθέτετε τον κιμά και από πάνω την κρέμα. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα και ψήνετε την πίτα στον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία.

Καλή Όρεξη!

Ευχαριστούμε την κ. Κονδάκη Κατερίνα, Msc, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο.

πηγή