Πιπεριές γεμιστές με κιμά και τυρί!!! ένα πιάτο σκέτη απόλαυση!!

Μας αρέσουν οι πιπεριές πολύ. Κάποιες είναι πικάντικες και άλλες τόσο γλύκες. Στη σημερινή μας συνταγή, οι πιπεριές μας είναι γλυκές, και δημιουργούν μια τέλεια αντίθεση με τον γευστικό κιμά. Ευχαριστούμε την αναγνώστρια που μας παραχώρησε τη συνταγή. Εμείς τη δοκιμάσαμε και σας την παρουσιάζουμε.

Υλικά (2-4)

400 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο

1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

1 σκελίδα σκόρδο

2 μέτριες κόκκινες πιπεριές

2 ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες)

2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

½ κούπα νερό

1 κουτ. σούπας τριμμένη παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι – πιπέρι – κανέλα – 2 φύλα δάφνης – 4 φέτες τυρί (provolone, gouda, mozzarella )

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τον κιμά και όταν πάρει λίγο χρώμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Τα τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, τη δάφνη και τέλος το νερό. Αφήνουμε το φαγητό για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα μας.

Όσο ετοιμάζεται ο κιμάς μας, κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, τις καθαρίζουμε αφαιρώντας τα σπόρια τους και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λίγο νερό. Το νερό απλά να καλύπτει τη βάση του ταψιού, όχι παραπάνω. Δεν θέλουμε να τις βράσουμε, απλά να τις σταματήσουμε από το να κολλήσουν. Τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C μέχρι να μαλακώσουν.

Μόλις χυλώσει η σάλτσα μας, την αφαιρούμε απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, αφήνοντας τη να κρυώσει.

Βγάζουμε τις πιπεριές μας που έχουν μαλακώσει, τις γεμίζουμε με τον κιμά, και προσθέτουμε το τυρί για να καλύψουμε τη γέμιση.

Το ταψί θα ξαναμπεί στο φούρνο στους 170 C, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα. Εάν έχει εξατμιστεί το νερό που είχαμε στο ταψί, προσθέστε λίγο. Σε περίπου 15 λεπτά τρώτε!

ευχαριστούμε πολύ τον κ. Triantafyllos Psaras για την συνταγή του

πηγή: www.foodzine.gr