Πιπεριές κέρατα, με τυριά και κρέμα γάλακτος.

Ανακαλύψτε και δοκιμάστε τα κρυφά χαρίσματα που έχουν οι πιπεριές…

 


[box type=”info” ]  Πληροφορίες Συνταγής

  • Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
  • Μερίδες: 10 άτομα
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 45 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 45 λεπτά
  • Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα[/box]


[box type=”success” ] Υλικά

  • 10 πιπεριές πράσινες μακριές (κέρατα)
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 10 φέτες τυρί κίτρινο της αρεσκείας σας
  • 10 φέτες ζαμπόν Αλάτι Πιπέρι[/box]

Προετοιμασία – Εκτέλεση Συνταγής

Ανοίγουμε τις πιπεριές γύρω γύρω εκεί που είναι το καπάκι με προσοχή όμως να μην κοπεί όλο το καπάκι της πιπεριάς.

Στη συνέχεια κάνουμε μία μαχαιριά κατά μήκος της πιπεριάς από κάτω από το καπάκι μέχρι λίγο πριν την άκρη της.

Αδειάζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και τις γεμίζουμε με το ζαμπόν και το τυρί που προηγουμένως έχουμε κόψει σε λωρίδες.

Τέλος τοποθετούμε τις πιπεριές μας σε ένα ταψί ή ένα μεγάλο πυρέξ, τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.

Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου.

[box type=”note” ]Μπορούμε αν θέλουμε αντί για κρέμα γάλακτος να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα ντομάτας.[/box]