Πολύ γευστικά και με υπέροχη εμφάνιση για το τραπέζι μας: FINGERFOOD ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ

Νόστιμα, μικρά κιμαδοπιτάκια σε ρολάκια, ιδανικά για έναν γιορτινό μπουφέ, για το πάρτι ή για να συνοδέψουν το ποτό ή το απεριτίφ!

Δόση : 35 ρολάκια
Βαθμός δυσκολίας : μέτρια δύσκολο

Υλικά : 5 φύλλα κρούστας,
ελαιόλαδο παρθένο έξτρα,
1 κρόκο αυγού.
για την γέμιση : 1 κρεμμύδι,
1 μικρή σκελίδα σκόρδο,
1 καρότο,
1 μέτρια πατάτα,
3 κ.σ. ελαιόλαδο,
500 gr κιμάς (μισό μοσχαρίσιος, μισό χοιρινός),
1 μικρή ντομάτα,
1/2 κ.γ. κύμινο,
1 κ.γ. πάπρικα γλυκειά,
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο,
αλάτι,
1 φλ. τριμμένη ψύχα απο μπαγιάτικο ψωμί,
100 gr τυρί τσένταρ τριμμένο.
Προετοιμασία :
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τρίψτε το καρότο και την πατάτα στον χοντρό τρίφτη.
Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και βάλτε το στην φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρετε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέστε το καρότο και την πατάτα και σωτάρετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε τα να χλιάνουν.
Περάστε την ντομάτα από τον τρίφτη ή ξεφλουδίστε την και πολτοποιήστε την στο multi.
Βάλτε τον κιμά σε ένα μπώλ, προσθέστε την σύβραση των λαχανικών, την ντομάτα, τα μπαχαρικά, το αλάτι, την τριμμένη ψίχα του ψωμιού, το τυρί και αναμίξετε.  Πλάσετε μπαστουνάκια με πάχος περίπου 2 δάχτυλα.
Απλώστε ένα φύλλο κρούστας στην επιφάνεια εργασίας και με την βοήθεια ενός πινέλου αλείψτε το με ελαιόλαδο. Στην φαρδύτερη άκρη του βάλτε στην σειρά μερικά από τα μπαστουνάκια της γέμισης. Τυλίξτε σε ρολό και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε σε κομμάτια μήκους περίπου 4 εκ.
Τοποθετήστε τα ρολάκια όρθια μέσα σε ένα ταψάκι, το οποίο έχετε προηγουμένως αλείψει με λίγο λάδι. Χτυπήστε το αυγό με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείψτε τα ρολάκια.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε τα ζεστά. Μπορείτε να τα γαρνίρετε και με μία νόστιμη σάλτσα ντομάτας.

πηγή