Πρέπει να δείτε αυτά τα γλυπτά από σύρμα και από σύρμα αλουμινίου. Είναι απλά.. εκπληκτικά! (φωτογραφίες)

Είναι συναρπαστικό το πως ορισμένοι καλλιτέχνες μπορούν να μετατρέψουν εύκαμπτα υλικά σε έργα τέχνης.

Το σύρμα είναι ένα εξαιρετικά ευλύγιστο υλικό και η χρήση του ενδείκνυται για τη δημιουργία γλυπτών ακριβώς επειδή μπορεί να συστραφεί  όπως επιθυμεί ο δημιουργός. Με αυτό ως δεδομένο η γλυπτική με σύρμα δίνει πολύ ωραία αποτελέσματα και μάλιστα πολλές φορές ανατρεπτικά ως προς την επιλογή του μοτίβου ή του σχεδίου. Από κοσμήματα και διακοσμητικά αντικείμενα μέχρι τεράστια γλυπτά, το σύρμα είναι το μαγικό υλικό που χρησιμοποιείται ευρέως για τη δημιουργία μικρών έργων τέχνης.

Υπάρχουν αρκετοί καλλιτέχνες που ασχολούνται μ’αυτό το είδος της τέχνης, εμείς παρακάτω βρήκαμε και σας αναρτούμε μερικά από τα έργα – γλυπτά παράξενα και ιδιαίτερα – από δύο καλλιτέχνες του είδους τον Kevin Iris και τον Κορεάτη Seung Mo Park.

  • Ο Kevin Ίρις, ένας άνθρωπος που δημιουργεί όμορφα γλυπτά δέντρο αποκλειστικά από σύρμα αλουμινίου.
    Ο Kevin Iris έχει κάνει απίστευτα λεπτομερή γλυπτά δέντρων από σύρμα αλουμινίου τα τελευταία 23 χρόνια. Τα έργα του διαφέρουν σε σχήμα και μέγεθος, αλλά το πιο αξιοσημείωτο πράγμα που είναι κοινό σε όλα αυτά είναι ότι γίνονται μόνο από στριφτό σύρμα.  
    Αυτό σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιεί κόλλα, επικαλύψεις ή άλλες ουσίες. παίρνει απλά σύρμα αλουμινίου και το περιστρέφει σε μια ποικιλία σχημάτων. Όπως μπορείτε να φανταστείτε η διαδικασία αυτή είναι εξαιρετικά επίπονη και χρονοβόρα. Για παράδειγμα, μιλάμε για ένα δέντρο αλουμινίου του ” πήρε” περίπου 450 ώρες για να κατασκευαστεί κάτι που σημαίνει αναλογικά περίπου 4 μήνες για να το κατασκευάσει.
  • Στην τελευταία του συλλογή, ο Κορεάτης καλλιτέχνης Seung Mo Park δημιουργεί περίτεχνα γλυπτά χρησιμοποιώντας σύρμα αλουμινίου το οποίο τυλίγει με εντυπωσιακή πυκνότητα και προσοχή πάνω σε ανθρώπινες μορφές από fiberglass.

          Δείτε μερικά από τα έργα τους, είναι πράγματι εντυπωσιακά!!

 

 

 gossip_angel