Προστατεύστε την οδοντόβουρτσά σας από τα μικρόβια με αυτό το πανέξυπνο κόλπο!!

Μπορεί στο σπίτι να έχουμε ειδική θήκη στο μπάνιο για την οδοντόβουρτσά μας –και καλό είναι οι οδοντόβουρτσες της οικογένειας να τοποθετούνται σε χωριστές θήκες και να μην ακουμπούν μεταξύ τους– όμως όταν ταξιδεύουμε ή μας φιλοξενούν σε κάποιο άλλο σπίτι ίσως να μην έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη μικρή πολυτέλεια!

Η λύση φυσικά δεν είναι να ακουμπήσουμε την οδοντόβουρτσα σε κάποια επιφάνεια του μπάνιου, αφού κατά πάσα πιθανότητα θα είναι καλυμμένη με μικρόβια, αλλά ούτε και να τοποθετήσουμε την οδοντόβουρτσα στην κλειστή θήκη που χρησιμοποιούμε για τη μεταφορά της, αφού έτσι δεν θα στεγνώνει και είναι πιο πιθανό να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί λόγω της υγρασίας. Μια απλή και έξυπνη λύση είναι το μανταλάκι, το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει ως στήριγμα για την οδοντόβουρτσα!

572

Και μην ξεχνάτε: Κλείνουμε πάντα το καπάκι της λεκάνης πριν τραβήξουμε το καζανάκι, αφού τα σταγονίδια που εκτοξεύονται προς κάθε κατεύθυνση μπορεί να φτάσουν μέχρι την οδοντόβουρτσά μας που βρίσκεται μέσα στον χώρο του μπάνιου!

tips-and-tricks

 

Πηγή: http://www.parapolitika.gr