Σοκολατένια πασχαλινά αυγουλάκια…… η λατρεία των μικρών και των μεγάλων!! (βήμα-βήμα η συνταγή)

Κάντε κάτι διαφορετικό το Πάσχα. Μαζί με τα πασχαλινά αυγά σας, φτιάξτε και σοκολατένια πασχαλινά αυγά! Είναι σίγουρο πως τα πιτσιρίκια θα ξετρελαθούν.

Τι χρειαζόμαστε:

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1)Κάντε τη ζύμη όπως περιγράφεται στα σοκολατάκια με φυστικοβούτυρο (ή εναλλακτικά, κάντε οποιοδήποτε μείγμα θέλετε, αρκεί να είναι σφιχτό και να μπορείτε να το πλάσετε).

Βήμα 2

2)Πάρτε μια μικρή ποσότητα ζύμης στο χέρι σας. Μετά πάρτε ένα κουτάλι και πιέστε τη ζύμη, γυρνώντας την ταυτόχρονα στο χέρι σας. Με την μύτη του κουταλιού πιέζουμε τη μια άκρη της μπαλίτσας μας περισσότερο. Έτσι παίρνει το σχήμα του αυγού. Αν χρειαστεί διορθώνετε λίγο το σχήμα στο πάνω και το κάτω μέρος του “αυγού” σας με το κουτάλι.

Βήμα 3

3)Συνεχίζετε έτσι και με την υπόλοιπη ζύμη. Βάζετε τα “αυγά” σας στο ψυγείο για μισή ωρίτσα, να σφίξει η ζύμη.

Βήμα 4

4)Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βουτήξτε μέσα ένα ένα τα αγουλάκια σας και αφήστε τα σε σχάρα ή πάνω σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα.

Βήμα 5

5)Αν θέλετε τα στολίζετε με χρωματιστά τρουφάκια. Πριν σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα, ρίχνετε απλώς τα τρουφάκια πάνω. Μετά τα βάζετε στο ψυγείο να σφίξουν.

Βήμα 6

6)Ακόμα πιο όμορφα γίνονται άμα τα στολίσετε με γλάσο άχνης ζάχαρης. Αφήστε τα στο ψυγείο να στεγνώσει η σοκολάτα. Μετά φτιάξτε το γλάσο και βάλτε το σε ένα κορνέ με λεπτή μύτη. Κάντε σχέδια και αφήστε τα να στεγνώσουν. Φυσικά μπορείτε να χρωματίσετε το γλάσο και να τα κάνετε ακόμα πιο εντυπωσιακά!

πηγή: sintagespareas.gr