Σορμπέ καρπούζι…… η απόλαυση της γεύσεως!!!

Δροσερό, ελαφρύ γι’αυτούς που προσέχουν την διατροφή τους…. με γεύση υπέροχη!!!


Σορμπέ  ** καρπούζι

Υλικά (4-6 άτομα)

600 γραμμάρια καρπούζι
300 γραμμάρια νερό
250 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμό απο 1/2 λεμόνι
1 ασπράδι αυγού χτυπημένο

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Ταυτόχρονα καθαρίζουμε το καρπούζι από το λευκό μέρος και τα κουκούτσι και το πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ.
Όταν το σιρόπι μας είναι κρύο το ενώνουμε μαζί με το καρπούζι ανακατεύοντας και το ασπράδι αυγού χτυπημένο καλά (να έχει ασπρίσει λίγο), αφού ανακατέψουμε καλά τοποθετούμε το μείγμα στη παγωτομηχανή και το δουλεύουμε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να παγώσει καλά και τοποθετούμε στη κατάψυξη για 2 ώρες και είναι έτοιμο.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή τοποθετούμε το μείγμα στη κατάψυξη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.

[box type=”note” ]**** Σορμπέ είναι ένα παγωμένο επιδόρπιο γλυκού το οποίο είναι κάτι σαν παγωτό, με τη διαφορά ότι δεν περιέχει μέσα του γάλα. Συνήθως στο σορμπέ παγώνουμε πχ κάποιον “πολτό” φρούτου ή αντίστοιχα κάποιο σιρόπι με κύριο συστατικό το νερό. Επίσης το “χτυπάμε” για να πάρει μία πιο ιδιαίτερη υφή ώστε να μπορέσουμε να το απολαύσουμε σαν παγωτό. Ενώ η γρανίτα είναι κάτι ελαφρώς διαφορετικό.[/box]

πηγή: http://www.lamiatimes.gr