Σ. Βογιατζάκη: “Mου έκοψαν το ρεύμα αλλά δεν είμαι και η μοναδική”

H Σοφία Βογιατζάκη μίλησε για όλους και για όλα στη Μαριέττα Φρύδα και την εφημερίδα «Αγορά».

-Ανακοινώθηκε ότι αποχώρησες από την εκπομπή του Εψιλον «Γυναίκες» γιατί άλλαξε το concept. Άλλοι λένε ότι δεν ταίριαξε η χημεία σας. Ακούγεται ότι δεν πληρώθηκες. Τι συνέβη τελικά;
Καταρχήν θέλω να σου πω ότι το θέμα πήρε μεγαλύτερη διάσταση από όσο έπρεπε. Ημουν στην πρόβα και βρήκα χίλιες κλήσεις στο κινητό μου για να με ρωτήσουν τι συνέβη. Δεν ισχύει τίποτα από ό,τι γράφτηκε, όλα έγιναν κοινή συναινέσει. Το κανάλι αποφάσισε ότι ήθελε να αλλάξει το concept της εκπομπής και να μειώσει το budget, κι εγώ είχα φτάσει στο σημείο να μην προλαβαίνω τίποτα, γιατί είχα ήδη ξεκινήσει πρόβες για το θέατρο. Ολα τα άλλα που ακούγονται είναι ανυπόστατα.

-Βρίσκεσαι στη φάση προβών για το νέο θεατρικό έργο «Τσακ Μπαμ» σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη που θα ανέβει το καλοκαίρι στον υπέροχο κήπο του θέατρου Χυτήριο σε παραγωγή της Βάσια Παναγοπούλου. Τι χαρακτήρα υποδύεσαι;
Υποδύομαι μία τρελή νεόπλουτη η οποία έχει φάει τρελό κέρατο από τον άντρα της και αποφασίζει να του κάνει αντίποινα. Ζητάει από την κολλητή της το διαμέρισμα της όταν λείπει η οικιακή βοηθός και κάνει εκεί τις κουτσουκέλες της και γίνεται ένα τουρλουμπούκι. Μία ξεκαρδιστική κωμωδία με πολύ καλούς συντελεστές.

-Οικονομικά πως τα καταφέρνεις; Εχεις δηλώσει παλαιότερα πως χρωστάς στις τράπεζες και πέρυσι το χειμώνα έφτασαν σε σημείο να σου κόψουν το ρεύμα. Ισχύει;
Δύσκολα όπως όλοι μας. Οντως μου έκοψαν το ρεύμα αλλά δεν είμαι και η μοναδική. Εξάλλου οι ηθοποιοί δεν είμαστε μία διαφορετική κάστα ανθρώπων, δουλεύουμε για να επιζήσουμε όπως όλοι μας και να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας.

-Εκανες κακή διαχείρηση;
Ολοι κάναμε κακή διαχείριση, δεν ξέραμε τι θα συμβεί.

– Τώρα σε τι οικονομική κατάσταση βρίσκεσαι;
Είμαι νορμάλ με την έννοια ότι έχω να πληρώσω τις δόσεις μου. Δεν μπορώ να κάνω και τίποτα άλλο με τους μισθούς που έχουν πάει εκεί που έχουν πάει. Αισθάνομαι ευλογημένη που έχω δουλειά.

-Πολλοί συνάδελφοι σου δεν πληρώνονται για τις σειρές που συμμετέχουν. Τις προάλλες η Μαρία Σολωμού δήλωσε πως «δεν ξαναπατάει στα γυρίσματα αν δεν πληρωθεί». Τι έχεις να πει γι αυτό;
Και πολύ καλά έκανε. Αν τα κανάλια δεν μπορούν να κάνουν δουλειές, ας μη τις κάνουν .Δεν δουλεύουμε από χόμπι, ούτε είμαστε ψώνια να θέλουμε να βγούμε στο γυαλί.

-Είναι αλήθεια ότι ως τα 18 χρόνια σου δεν μπορούσες να μιλήσεις;
Ναι, ήμουν πολύ ντροπαλή είναι αλήθεια επειδή μεγάλωσα σε ένα υπερπροστατευτικό περιβάλλον. Ηταν καθαρά ψυχολογικό. Μου είπαν ότι θα δουλέψουμε με ορθοφωνία και θα βγει η φωνή μου .Η μετάλλαξη συνέβη στο δεύτερο έτος. Οπότε λύθηκε το θέμα.

-Πως καταφέρνεις και διατηρείς το χαμόγελό σου, όταν έχουν συμβεί όλα αυτά; Μήπως το χιούμορ σου λειτουργεί ως μηχανισμός άμυνας για τα δύσκολα;
Θεωρώ ότι είμαι ευλογημένη που κάνω μια δουλειά που την αγαπώ και την κάνω καλά. Αυτό δεν σημαίνει ότι στην δουλειά μου δεν έχω αντιμετωπίσει προβλήματα που να μου προκαλέσουν κατάθλιψη. Αλλά όταν έχω κάνει ότι περνάει από το χέρι μου και η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει , νομίζω ότι να μιζεριάζω και να κατεβάζω τα μούτρα μου, μόνο κακό θα μου κάνει.

-Κεφάλαιο «σχέσεις». Αντέχεις την απόρριψη;
Ναι…

-Εχεις περάσει ερωτική απογοήτευση ποτέ;
Εχω βιώσει χωρισμό αλλά όχι να πέσω στα πατώματα και να χτυπιέμαι. Θα στεναχωρηθώ, θα δω τι φταίει και θα προχωρήσω.

-Αυτή την περίοδο είσαι μόνη σου. Πόσο καιρό έχεις να ερωτευτείς;
Εχω ένα χρόνο να ερωτευτώ.

-Εχεις δηλώσει ότι είσαι εναντίον του γάμου. Γιατί;
O γάμος δεν μου λέει τίποτα. Εξάλλου στα 24 μου έκαναν πρόταση γάμου και αρνήθηκα, γιατί δεν πιστεύω στην έννοια του γάμου γενικότερα. Είμαι εναντίον του, υπέρ των σχέσεων και της συμβίωσης, αλλά όχι και να παντρευτώ. Ήμουν πολύ μικρή για να πάρω τέτοια ευθύνη και τέτοια δέσμευση. Όχι ότι τώρα που μεγάλωσα έβαλα μυαλό, αλλά λέμε τώρα (γέλια).

-Πόσες φορές έχεις κάνει δίαιτα;
Τρεις φορές, τις δύο με τον διατροφολόγο Γιώργο Μουλίνο και τη μία μόνη μου. Με το Μουλίνο έχασα 27 κιλά και τη δεύτερη 25. Αυτή που έκανα μόνη μου δεν πέτυχε. Αλλά οι λόγοι που έκανα τις δίαιτες ήταν ιατρικοί. Δεν έχω κανένα άλλο θέμα, με την εξωτερική μου εμφάνιση, με τα κιλά μου, αισθάνομαι μια χαρά με το σώμα μου. Πιστεύω πως άλλα πράγματα έχουν σημασία. Είμαστε αυτό που εκπέμπουμε. Μπορεί να είσαι 120 κιλά και να αισθάνεσαι θεά και μπορεί να είσαι 40 και να ασχολείσαι με το αν έχεις κυτταρίτιδα. Ο άλλος βλέπει αυτό που του πλασάρουμε και τον αφήνουμε να δει.