Τα 8 λάθη στα μαλλιά που σε μεγαλώνουν: Από τον hair stylist Βασίλη Στρατηγό.

Ένα κακό hairstyle δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπιστεί.

Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικά λάθη στην εμφάνιση των μαλλιών σου τα οποία μπορούν να σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη. Ο Βασίλης Στρατηγός, Official Hair Stylist της L’ Oreal Paris, μας επισήμανε τα 8 κοινά λάθη που κάνουμε στα μαλλιά μας και μας επιβαρύνουν την εμφάνιση με πρόσθετα χρόνια.

ΛΑΘΟΣ 1: Να αφήνεις τα μαλλιά σου υπερβολικά μακριά.

Είναι ένα λάθος πολύ κοινό που παρατηρούμε καθημερινά σε αρκετές γυναίκες. Ακόμη και λίγο κόψιμο στις άκρες, μπορεί να κρατήσει τα μαλλιά σου σε καλή κατάσταση και να φορμάρονται πιό εύκολα. Η ψαλλίδα είναι ο εχθρός της καλής εμφάνισης των μαλλιών σου. Καταστρέφει σιγά σιγά μεγάλο μέρος της τρίχας και λειτουργεί αρνητικά στην ποιότητά τους. Εάν θέλεις να διατηρείς τα μαλλιά σου μακριά να θυμάσαι ότι λίγο κόψιμο στις άκρες, τουλάχιστον κάθε δύο μήνες είναι ιδανικό.

shutterstock_93880036

ΛΑΘΟΣ 2: Τα πολύ ξανθά μαλλιά που δεν ταιριάζουν με τον τόνο της επιδερμίδας σου.

Τα υπερβολικά ξανθά μαλλιά εκτός του ότι σου προσθέτουν χρόνια, καταστρέφουν το συνολικό σου look, κάνοντας το δέρμα σου να φαίνεται βαρετό και σε κάποιες περιπτώσεις του δίνουν ένα γκρι τόνο. Οι φυσικές ρίζες όμως με ένα balayage, μπορούν να αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τα μάτια και το δέρμα σου.

silver-platinum-blonde-465x591

ΛΑΘΟΣ 3: Ξεπερασμένο look

Ακόμα και αν έχεις ελέγξει τον εθισμό σου με την λακ, υπάρχει περίπτωση να κάνεις ένα κλασικό λάθος που επίσης φαίνεται να έχει ξεπερασθεί. Απόφυγε το κούρεμα με πολλά επίπεδα και ανταύγειες επειδή ανήκει στο παρελθόν και σου στερεί μέρος της φρεσκάδας σου.

ΛΑΘΟΣ 4: Δεν ανανεώνεις τις αφέλειές σου

Η πιο γρήγορη επέμβαση που μπορείς να κάνεις για να ανανεώσεις το look σου είναι ένα…. update στην φράντζα σου. Εάν για τον οποιαδήποτε λόγο έχεις αλλάξει γνώμη ανανέωσε την εμφάνισή σου αλλάζοντας τουλάχιστον την πλευρά της χωρίστρας σου.

ταλαιπωρημένα-μαλλιά-από-ντεκαπαζ-edive.gr-g-3

ΛΑΘΟΣ 5: Προσπαθείς να δημιουργήσεις ένα look που είχες κάνει στο κομμωτήριο.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλες μας είναι να προσπαθούμε να φτιάξουμε μόνες μας ένα look που έκανε ο κομμωτής μας, πόσο μάλλον αν αυτό επιτυγχάνεται με καυτές… συσκευές . Αντί λοιπόν να κάνεις μπούκλες σε όλα τα μαλλιά σου από την ρίζα μέχρι τις άκρες, προσπάθησε τουλάχιστον να τους δώσεις μόνο ένα ελαφρύ σχήμα για όγκο και κίνηση.

ΛΑΘΟΣ 6: Να μην στεγνώνεις σωστά τα μαλλιά σου

Το λάθος στέγνωμα μπορεί να φριζάρει τις άκρες των μαλλιών σου ή να σου αφήσει μη επιθυμητό όγκο στο look σου. Εαν θέλεις να κάνεις μόνη σου styling επέλεξε το κατάλληλο σεσουάρ, τη βούρτσα αλλά και τα προϊόντα φροντίδας που θα σε οδηγήσουν στο επιτυχημένο αποτέλεσμα.

shutterstock_107087210

ΛΑΘΟΣ 7: Ξεθωριασμένο χρώμα

Δεν είναι νέα πληροφορία το γεγονός ότι είναι δύσκολο να διατηρήσεις την ένταση και την λάμψη του χρώματος στα μαλλιά σου. Το ξεθωριασμένο χρώμα στα μαλλιά είναι αλήθεια ότι σου προσθέτει χρόνια. Επίσης εάν η ρίζα των μαλλιών σου έχει μεγαλώσει περισσότερο από 2 εκατοστά δείχνεις γερασμένη, κουρασμένη και…. παραμελημένη. Αυτά είναι σημάδια ότι πρέπει άμεσα να ανανεώσεις τη βαφή σου.

coloured-hair

 

ΛΑΘΟΣ 8: Αφυδατωμένα μαλλιά.

Πρέπει να κρατάς τα μαλλιά σου φρέσκα, λαμπερά και ενυδατωμένα ώστε να δείχνεις και εσύ νεότερη! Πολλές φορές με το αλόγιστο styling ταλαιπωρείς πολύ τα μαλλιά σου και ξεχνάς ταυτόχρονα τη φροντίδα τους. Καλό να επισκέπτεσαι μία φορά το μήνα το κομμωτήριο και να τους προσφέρεις μία βαθειά θεραπεία ενυδάτωσης.

Ο hair stylist Βασίλης Στρατηγός
Ο hair stylist Βασίλης Στρατηγός

Top10tips

 

πηγή: www.bovary.gr