Τούρτα σεμιφρέντο: Η Ιταλική φινέτσα στο τραπέζι σας!!

Υλικά

για το παντεσπάνι

  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • ¼ φλιτζάνι μαρμελάδες σε διάφορες γεύσεις

για το σεμιφρέντο

  • 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • ½ φλιτζάνι μαρμελάδα της αγαπημένης σου γεύσης

643179

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C στον αέρα και στρώνουμε με λαδόκολα μια λαμαρίνα. Με ένα πινέλο το αλείφουμε με αραβοσιτέλαιο.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες για 10 λεπτά περίπου μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει εντελώς.

Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι με ένα σουρωτήρι σαν βροχή ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί ισιώνοντας με σπάτουλα και δημιουργούμε ένα στρώμα ομοιόμορφου πάχους.

Ψήνουμε το παντεσπάνι στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αναποδογυρίζουμε πάνω σε βαμβακερή πετσέτα, ξεκολλάμε το χαρτί προσεκτικά και το τυλίγουμε ρολό μαζί με την πετσέτα από τη μεγάλη πλευρά.
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς έτσι τυλιγμένο, ώστε να κρατήσει το παντεσπάνι το σχήμα του ρολού.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε και το σεμιφρέντο: Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Το μείγμα θα φουσκώσει και θα αφρατέψει πολύ.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε λίγο ακόμη να ενσωματωθεί. Στο τέλος προσθέτουμε τη μαρμελάδα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μείγμα.

για το στήσιμο της τούρτας

Ντύνουμε με πλαστική μεμβράνη ένα μεγάλο στρογγυλό μπολ. Ξετυλίγουμε το παντεσπάνι, το αλείφουμε με τη ή τις μαρμελάδες της επιλογής μας και το ξανατυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε το ρολό σε φέτες με πάχος περίπου ένα εκατοστό και ξεκινώντας από τον πάτο του μπολ, καλύπτουμε όλη την επιφάνειά του.

Ρίχνουμε μέσα το σεμιφρέντο και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα ρολά. Αφήνουμε το γλυκό στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει πολύ καλά το σεμιφρέντο.
Ξεφορμάρουμε την τούρτα σε πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Διατηρούμε το γλυκό στην κατάψυξη.

589144

Πηγή: newpost.gr