Μαγνητική αιώρηση – Το μαγικό χαλί της Lexus

Τελικά το hoverboard της Lexus είναι πραγματικότητα και λειτουργεί!

Τόκιο, 5 Αυγούστου, 2015 Μετά την αποκαλυπτήρια ματιά που είχε δώσει η Lexus στη δημοσιότητα τον περασμένο Ιούνιο ήρθε η επίσημη παρουσίαση του πρωτότυπου hoverboard και η Lexus έκανε μια ολοκληρωμένη και πλήρη παρουσίαση συνδυασμένη με μια επιτυχημένη δοκιμαστική φάση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Cubelles, στη Βαρκελώνη.

Πρόκειται για ένα skate που διαθέτει υπεραγωγούς και μαγνήτες και καταφέρνει να διατηρεί απόσταση λίγων εκατοστών από το έδαφος (τέρμα οι ρόδες). Προς το παρόν το δοκιμάζει ο επαγγελματίας skater Ross McGouran και στο βίντεο που ακολουθεί παίρνουμε μια ιδέα για το πώς κινείται.

«Έχω περάσει 20 χρόνια στο skateboarding, αλλά χωρίς την τριβή που αισθάνεσαι όπως είχα συνηθίσει απαιτείται μια εντελώς νέα δεξιότητα, ιδιαίτερα στην στάση και την ισορροπία, ώστε να οδηγήσεις το hoverboard. Είναι μια εντελώς νέα εμπειρία», δήλωσε ο επαγγελματίας skateboarder και hoverboard αναβάτης δοκιμών Ross McGouran.

Στο δεύτερο βίντεο εξηγείται η λειτουργία του και τη διαδικασία σχεδιασμού του.

Το εγχείρημα Lexus hoverboard ξεκίνησε πριν από 18 μήνες μέσω της συνεργασίας με μια ομάδα επιστημόνων των IFW Dresden και evico GmbH, οι οποίοι ειδικεύονται στην τεχνολογία της μαγνητικής αιώρησης. Μετά από εκτεταμένες δοκιμές με τον επαγγελματία στο σκέιτ αναβάτη Ross McGouran, στη Δρέσδη της Γερμανίας, η ομάδα ήταν έτοιμη και αποφασισμένη να πιέσει το hoverboard στα όριά του και να διεξάγει περαιτέρω δοκιμές σε δυναμικό περιβάλλονπου στέφτηκαν με επιτυχία.

Σημειώνουμε ότι το Lexus hoverboard παραμένει ένα πρωτότυπο και δεν θα είναι προς πώληση.

Το Lexus hoverboard αποτελεί πραγματική καινοτομία και διεγείρει τη φαντασία, σπρώχνοντας ακόμη περισσότερο τα όρια της τεχνολογίας.