Το νηστίσιμο γλυκάκι μας…. αμέθυστα καρύδας!

Πολύ – πολύ γευστικά … για μικρούς και μεγάλους!!!

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη:

  • 2 ποτ. νερού καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτ. νερού μπύρα
  • 2 πακέτα αλεύρι φαρίνα
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • ινδική καρύδα τριμμένη για πασπάλισμα

Για τη γέμιση:

  • 400γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • 1 ποτ. νερού ψιλοκομμένα καρύδια

Για το σιρόπι:

  • 2 ποτ. νερό
  • 2 ποτ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μέλι

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια με τη μαρμελάδα. Αυτή είναι η γέμιση.
  2. Ετοιμάζετε την ζύμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί εκτός από την καρύδα, και την κόβετε σε κομμάτια μεγέθους ενός καρυδιού. Πιέζετε με την παλάμη σας κάθε κομμάτι ζύμης να πλατύνει και τοποθετείτε πάνω τους μια κουταλιά από τη γέμιση και τα κλείνετε δίνοντας σχήμα μικρής μπάλας.
  3. Βουτυρώνετε ένα ταψί (ή στρώνετε εναλλακτικά λαδόκολλα) και τοποθετείτε τα μπαλάκια με το άνοιγμα προς τα κάτω για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν (όχι πολύ) και κατόπιν τα αφήνουμε να κρυώσουν εκτός φούρνου.
  4. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά.
  5. Περιχύνουμε στα κρύα γλυκάκια το ζεστό σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη καρύδα.

[box type=”note” ]Λίγα μυστικά ακόμα:

Αυτή τη συνταγή την έχει χρόνια η μαμά μου από περιοδικό και μας τα έφτιαχνε αρκετά συχνά και ειδικά στις γιορτές για να κεράσει το κόσμο, ο οποίος έμενε πάντα ενθουσιασμένος!

Εγώ μόλις τελειώσω την διαδικασία όλη, τοποθετώ τα μπαλάκια σε καραμελοχαρτα για να είναι και πιο εμφανίσιμα στο σερβίρισμα.[/box]

πηγή