Τραγανές κοτομπουκιές με παρμεζάνα…. η αποκορύφωση της γεύσης!!

Οι καλύτερες κοτομπουκιές που θα φάτε ποτέ – Τραγανές, με παρμεζάνα και απολύτως γευστικές!

Τις τρώτε όλες τις ώρες, με ό,τι άλλο θέλετε! Με μία πράσινη σαλάτα, με κάποιο ζυμαρικό, με πατάτες τηγανιτές, ακόμη και μόνες τους σαν σνακ. Και φυσικά, τις βουτάτε σε όποια σάλτσα προτιμάτε! Σπιτική ή έτοιμη, απο μια εκλεπτισμένη σως γιαουρτιού μέχρι την πάντα κλασσική κέτσαπ που έχετε στο ψυγείο σας!

Υλικά:

1/5 κιλό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια
Χοντρό αλάτι και φρέσκο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
1 κ.σ σκόνη σκόρδου
1/2 κ.σ. πάπρικα
1 φλιτζάνι πάνκο* ή τριμμένη φρυγανιά (Το Πάνκο είναι ένα Ιαπωνικό εξαιρετικό τρίμμα ψωμιού που κάνει τις συνταγές με παναρισμένο φαγητό ακαταμάχητες. Πρόκειται για ψίχα ψωμιού από σιτάρι  κομμένη σε φίνες νιφάδες. Αν το βρείτε, προτιμήστε το!)
1/2 φλιτζάνι αλέυρι για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
Ελαιόλαδο
Λίγο μαϊντανό για το γαρνίρισμα


Τρόπος εκτέλεσης:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την παρμεζάνα, το σκόρδο και την πάπρικα, και λίγο ακομη αλατοπίπερο.
Σε ενα αλλο μπολ είναι το αλεύρι και σε ένα τρίτο τα αυγά.
Κομμάτι κομμάτι βουτάμε το κοτόπουλο στο αλεύρι, στα αυγά και μετά στο μείγμα με την πάπρικα, πιέζοντας για να καλυφθεί απο τα υλικά του τελευταίου μπολ.
Τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλο στο τηγάνι, 5-6 τη φορά, μην τα στριμώξετε, μέχρι να χρυσοκοκκινισουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 3-4 λεπτά.
Μεταφέρουμε σε ένα βαθύ πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτι κουζίνας για να απορροφήσει το πολύ λάδι.
Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη παρμεζάνα και μαϊντανό, αν επιθυμούμε…

πηγή: www.mothersblog.gr