Τραγανή φωλιά παρμεζάνας…. πραγματικά εντυπωσιακή συνταγή!!

Υλικά

Για τη φωλιά παρμεζάνας
120 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
1 μπολ γυάλινο

Για τη σαλάτα
1 κονσέρβα άσπρα φασόλια
1 κονσέρβα ρεβίθια
1 κονσέρβα φακές
1 μικρή μακρόστενη πιπεριά
6 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ξίδι
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Για τη φωλιά παρμεζάνας
Ανάβετε το μάτι της κουζίνας και ζεσταίνετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεστάνει ρίχνετε την τριμμένη παρμεζάνα και αφήνετε να ζεστάνει ελαφρά μέχρι να αποκτήσει ένα απαλό χρυσό χρώμα για περίπου 1 έως 1 μιση λεπτό.

Αμέσως μετά αφαιρείτε την λιωμένη παρμεζάνα από το τηγάνι με μια σπάτουλα και αμέσως την τοποθετείτε πάνω σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και αφήνετε να κρυώσει καλά για λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια γεμίζετε το μπολ παρμεζάνας με την αγαπημένη σας σαλάτα και σερβίρετε.

Για τη σαλάτα
Ανακατεύετε καλά το λάδι και το ξίδι. Προσθέτετε το κρεμμυδάκι και αλατοπιπερώνετε. Στραγγίζετε τις κονσέρβες με τα όσπρια από τα υγρά τους.

Κόβετε την πιπεριά σε ροδέλες. Βάζετε σε σαλατιέρα τα όσπρια και την πιπερίτσα και περιχύνετε με τη σάλτσα από το ξίδι και το λάδι.

Αφήνετε να “τραβήξουν” τα όσπρια τη σάλτσα για 15 λεπτά και μετά σερβίρετε.

[box type=”note” ]Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη[/box].

πηγή: www.newsone.gr