Τώρα που έπιασαν τα κρύα… ένα ζεστό πιάτο “φασολάδας” είναι ότι πρέπει!!

Για αυτούς που αγαπούν τα όσπρια!!

Μάθε αυτή την υπέροχη συνταγή και απόλαυσέ την με την οικογένειά σου….

Υλικά

1/2 κιλό φασόλια λευκά μέτρια

1 κρεμμύδι μεγάλο

1 σκελίδα σκορδο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 κλωνάρια δενδρολίβανο

1 κύβο λαχανικών

2 – 3 φύλλα δάφνης

1/2 σέλερι

3 καρότα

αλάτι – πιπέρι

1 πατάτα ψιλοκομμένη

2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες 

Εκτέλεση

→ Μουλιάζουμε τα φασόλια 8 με 12 ώρες σε κρύο αλατισμένο νερό.

→ Σουρώνουμε, βάζουμε κρύο νερό και δίνουμε μια βράση στα φασόλια για 5-10 λεπτά.

→ Σουρώνουμε ξανά και πετάμε το νερό.

→ Σε ένα τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σοτάρουμε πρώτα το λουκάνικο, ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να πάρουν ωραίο χρώμα και στη συνέχεια σοτάρουμε το σέλερι, το καρότο και την πατάτα ψιλοκομμένη μέχρι τα λαχανικά μας να μαλακώσουν λίγο.

→ Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό βάζουμε τα φασόλια με τον κύβο, τα μυρωδικά και τον πελτέ ντομάτας.

→ Ξεχωρίζουμε τα λουκάνικα από τα λαχανικά που σοτάραμε, βάζουμε τα λουκάνικα στην άκρη και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα όλα τα λαχανικά. Το σκόρδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το σέλερι και τα βράζουμε για περίπου 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατέψουμε και με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα.

→ Στο τελευταίο 30λεπτο προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

→ Ελέγχουμε που και που μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό, που καλό είναι να είναι βραστό ώστε να μην αλλάξουμε τη θερμοκρασία του φαγητού μας.

→ Αλατίζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.

καλή σας όρεξη

πηγή: www.etsimagazin.com