Υπέροχες, μυστικές παραλίες κοντά στην Αθήνα, που ίσως δεν τις γνωρίζεις!! (φωτογραφίες)

Αυτές οι πέντε παραλίες θυμίζουν νησί και κάνουν την ηρεμία και την απομόνωση να μοιάζει πραγματικότητα ακόμα κι αν βρίσκονται όλες πολύ κοντά στην Αθήνα.

Ο υδράργυρος μπορεί να μην αγγίζει ακόμα κόκκινο, αλλά το ιερό τελετουργικό του κυριακάτικου μπάνιου έρχεται ολοένα και πιο κοντά. Για να σας προετοιμάσουμε για τις καλοκαιρινές παραθαλάσσιες εξορμήσεις σας, παρακάτω σας παρουσιάζουμε πέντε μυστικές παραλίες που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Πέρα από υπέροχα νερά και μοναδικά τοπία, αυτές οι παραλίες υπόσχονται πραγματική χαλάρωση, μακριά από ξαπλώστρες κι άλλα «περιττά» ίχνη πολιτισμού. Έτοιμοι για βουτιές; Φύγαμε!

Κ.Α.Π.Ε. Λίγο πριν τα Λεγρενά με κατεύθυνση προς το Σούνιο και μετά από τον οικισμό Χάρακας, κρύβεται μια παραλία η οποία για χρόνια αποτελούσε το μεγάλο μυστικό των Αθηναίων εναλλακτικών κολυμβητών. Η μεγάλη ταμπέλα με την αναγραφή «Ιδιοκτησία Κ.Α.Π.Ε.» οδηγεί σε δεξιά στροφή προς ένα χωματόδρομο και, λίγο πιο κάτω, μια δεύτερη πινακίδα σας καλωσορίζει στο «Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας». Αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο χωμάτινο πλάτωμα και συνεχίζετε με τα πόδια για λίγα μέτρα μέχρι ώσπου να αντικρίσετε τα πλακόστρωτα σκαλιά (περίπου 200 στον αριθμό!) που θα σας οδηγήσουν στο απόλυτο νησιώτικο σκηνικό: μια μαγευτική βραχώδη παραλία με ψιλή άμμο και καταγάλανα, πεντακάθαρα νερά. Από την παραλία απουσιάζουν οι ομπρέλες, οι ξαπλώστρες και… τα δέντρα, οπότε είναι σημαντικό να μην ξεχάσετε το καπέλο σας! Όσο για τις απαραίτητες προμήθειες; Στο σημείο που ξεκινά η κατάβαση για την παραλία, θα βρείτε μια καντίνα (ανοιχτή συνήθως τα Σαββατοκύριακα) που προσφέρει σνακ και καφέ μέχρι τη δύση του ηλίου.

Αν ο χαρακτηρισμός "εναλλακτικός" είναι για εσάς τίτλος τιμής, τότε το Κ.Α.Π.Ε. είναι η κατάλληλη παραλία για εσάς!

Αν ο χαρακτηρισμός “εναλλακτικός” είναι για εσάς τίτλος τιμής, τότε το Κ.Α.Π.Ε. είναι η κατάλληλη παραλία για εσάς!

Ψάθα Μεταξύ Βιλλιών και Αλεποχωρίου, και σε απόσταση 66 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, η Ψάθα δίνει την ψευδαίσθηση διακοπών σε όσους τολμηρούς αποφασίσουν να κάνουν το μακρινό ταξίδι για να κολυμπήσουν στα υπέροχα κρυστάλλινα νερά της. Τα 2,5 χλμ. της βοτσαλωτής ακτής της, ωστόσο, δίνουν τη δυνατότητα πλήρους χαλάρωσης με θέα τον Κορινθιακό κόλπο και φόντο το μαγευτικό πευκόδασος του όρους Πατέρας. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη κι έτσι αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ τα Σαββατοκύριακα – τρανή απόδειξη της μοναδικής ομορφιάς της. Παρά την κρυφή ιδιότητά της, περιτριγυρίζεται από μερικές εξαιρετικές ψαροταβέρνες και ουζερί που αξίζει να επισκεφθείτε.

Αυτή είναι η μόνη Ψάθα στην οποία αξίζει να μείνετε.

Αυτή είναι η μόνη… Ψάθα στην οποία αξίζει να μείνετε.

Πασαλιμάνι Ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Αττικής, το Πασαλιμάνι, βρίσκεται κρυμμένο σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τον κεντρικό δρόμο. Η παραλία είναι γνωστή μόνο στους ανθρώπους που έχουν σπίτια στον οικισμό Πασά Σουνίου (από όπου έχει πάρει και την ονομασία της) και, έτσι, εδώ θα αποφύγετε το συνωστισμό του Σαββατοκύριακου. Η θάλασσα είναι βαθιά, πεντακάθαρη και καταγάλανη και η παραλία χρυσή κι αμμώδης. Για να να τη βρείτε, θα στρίψετε στο 72ο χλμ. της λεωφόρου Αθηνών-Σουνιού και θα διασχίσετε τον οικισμό μέχρι να δείτε… γαλάζιο.

Έχετε οικογένεια; Για ήσυχες βουτιές, πείτε "ναι" στο Πασαλιμάνι.

Έχετε οικογένεια; Για ήσυχες βουτιές, πείτε “ναι” στο Πασαλιμάνι.

Μυλοκοπή Ανήκει στο δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και απέχει μία ώρα από την Αθήνα και μόλις 20 λεπτά από το Λουτράκι. Ο λόγος για τη διπλή παραλία της Μυλοκοπής, προϊόν αρχαίου σεισμού στην περιοχή, η οποία χαρίζει απίστευτη θέα στον Κορινθιακό κόλπο και συνδυάζει κυριολεκτικά βουνό και θάλασσα. Για να φτάσει κανείς εδώ, χρειάζεται τετρακίνητο όχημα μιας και ο χωματόδρομος που οδηγεί σε αυτήν γίνεται δυσπρόσιτος. Εναλλακτικά, μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο δάσος και να περπατήσετε μέχρι την ακτή. Και μπορεί αυτή η διαδικασία να σας φαίνεται σκέτη ταλαιπωρία, αλλά η φυσική ομορφιά της Μυλοκοπής θα σας ανταμείψει: το φασκόμηλο που δεσπόζει στους γύρω βράχους θα σας φέρει μια μυρωδιά καλοκαιριού, τα καταπράσινα πεύκα που την περιστοιχίζουν κι αγγίζουν τη σμαραγδένια θάλασσα θα σας κόψουν την ανάσα, ο υπέροχος βυθός της θα σας μαγέψει, ενώ τα εντυπωσιακά βράχια που χωρίζουν τις δύο παραλίες θα σας δώσουν την αίσθηση πλήρους απομόνωσης. Σημειώστε ότι η παραλία είναι αυστηρά μη οργανωμένη οπότε θα χρειαστεί να σταματήσετε το Λουτράκι για προμήθειες.

Αν ψάχνετε για σμαραγδένια νερά, η απόβαση στη Μυλοκοπή είναι μονόδρομος.

Αν ψάχνετε για σμαραγδένια νερά, η απόβαση στη Μυλοκοπή είναι μονόδρομος.

Αλθέα (Σκαλάκια) Μόλις δύο λεπτά από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, η παραλία Σκαλάκια (γνωστή ως Αλθέα) είναι η πιο κοντινή μυστική παραλία της Αττικής. Ο γραφικός κολπίσκος της Αλθέας αρχίζει να ξεδιπλώνεται στο τέλος της σκάλας που οδηγεί σε αυτόν και θυμίζει κυκλαδίτικο τοπίο: από τα βράχια που τον περιτριγυρίζουν μέχρι την την αμμώδη ακτή και τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά της. Ο νέος κόσμος που θα βρείτε εδώ χαλαρώνει κοντά στα βράχια, που προσφέρουν τη μοναδική -πλην όμως απαραίτητη- σκίαση. Παράλληλα, η έλλειψη καντίνας και μεγάλου χώρου στάθμευσης κρατάει αρκετό κόσμο μακριά από τα νερά της, εξασφαλίζει την απόλυτη ηρεμία και δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για χαλάρωση.

Λίγο μετά την Αγία Μαρίνα, θα αντικρίσετε το πανέμορφο "κυκλαδίτικο" τοπίο της Αλθέας.

Λίγο μετά την Αγία Μαρίνα, θα αντικρίσετε το πανέμορφο “κυκλαδίτικο” τοπίο της Αλθέας.

πηγή: http://spirossoulis.com