Φελία ή Φελοτήγανα …. τα γευστικότατα και πολύ αγαπημένα! (ποντιακή συνταγή)

Τα φελία ή φελοτήγανα παρασκευάζονται από φέτες ψωμιού κι αυγά.

Αρέσουν ιδιαίτερα στα παιδιά και μπορούν να σερβιριστούν σαν πρωινό ή κολατσιό….

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό ψωμί μπαγιάτικο
  • 4 αυγά
  • 2 φλ. γάλα παστεριωμένο
  • μαργαρίνη για το τηγάνισμα
  • ζάχαρη ή μέλι
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    1. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα.
    2. Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες και τις βουτάμε στο μίγμα, για μερικά δευτερόλεπτα.
    3. Τηγανίζουμε με τη μαργαρίνη κι από τις δύο πλευρές.
    4. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη.
    5. Εναλλακτικά μπορούμε να περιχύσουμε τα φελία με μέλι.
    [box type=”info” ]Μια ακόμη πρόταση που θα τους δώσει ξεχωριστή γεύση είναι να βάλουμε πάνω σε κάθε ζεστή φέτα ψωμιού παρχαροτύρι (ή άλλο μαλακό κίτρινο τυρί) κομμένο σε λεπτές φέτες.[/box]

    Όπως κι αν τα δοκιμάσετε είναι εξίσου νόστιμα.

    Καλή σας όρεξη!

πηγή: http://www.pontos-news.gr