Φτιάξε το τέλειο popcorn ….. 6 πανεύκολα tips για να το πετύχετε!!

Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, συνδέεται συνήθως με την προβολή ταινιών και αποτελεί ενα γευστικό και γρήγορο σνακ. ο λόγος για το popcorn!

Η παρασκευή του popcorn μπορεί να μοιάζει πολύ εύκολη διαδικασία, ωστόσο έχει κι αυτή τα μυστικά της, ώστε και όλοι οι σπόροι καλαμποκιού να σκάσουν και να μην κολλήσουν κάποιοι στην κατσαρόλα και καούν.

1. Προσοχή στις αναλογίες

Για 1 μεγάλο μπολ popcorn θα χρειαστείς 1/3 φλιτζανιού σπόρους καλαμποκιού για popcorn, 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, 1 κουτ. σούπας βούτυρο για γεύση και αλάτι για το σερβίρισμα. Όσο για το σκεύος, θα χρειαστείς μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι.

2. Τσέκαρε πριν ξεκινήσεις

Ζέστανε το λάδι στην κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε 3-4 σπόρους καλαμποκιού στην κατσαρόλα και σκέπασε με το καπάκι.

3. Το μυστικό είναι στο μέτρημα

Όταν σκάσουν τα λίγα σποράκια που έβαλες αρχικά πρόσθεσε και τα υπόλοιπα φροντίζοντας να απλωθούν σε 1 στρώση στον πάτο της κατσαρόλας. Σκέπασε με το καπάκι και τράβα την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μέτρα μέχρι το 30! Με αυτόν τον τρόπο πρώτα ζεσταίνεται το λάδι, ενώ στη συνέχεια η αναμονή των 30 δευτερολέπτων φέρνει όλους τους σπόρους στη σωστή θερμοκρασία, ώστε όταν τα επαναφέρεις στη φωτιά να σκάσουν όλα μαζί ταυτόχρονα και να μη μείνει κανένα πίσω.

4. The Big Bang

Αφού μετρήσεις ως το 30, λοιπόν, βάζεις ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και οι σπόροι καλαμποκιού αρχίζουν να σκάνε. Μόλις αρχίσουν να σκάνε, κούνησε απαλά την κατσαρόλα μπρος-πίσω πάνω στο μάτι της κουζίνας. Όταν αραιώσουν τα χαρακτηριστικά “παφ – παφ” από την κατσαρόλα, απομάκρυνε από τη φωτιά, ξεσκέπασε την κατσαρόλα και ρίξε το popcorn μέσα σε 1 μεγάλο μπολ. Extra tip: Για να αποφύγεις τη δημιουργία ατμού που θα κάνει το popcorn σου λιγότερο τραγανό, προσπάθησε να αφήσεις λίγο ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας.

5. Βούτυρο για άρωμα και γεύση

Αν δεν θες να στερηθείς τη χαρακτηριστική γεύση και το άρωμα που χαρίζει στο popcorn το βούτυρο, αφού το βγάλεις από την καυτή κατσαρόλα ρίξε μέσα το βούτυρο να λιώσει. Ρίξε το λιωμένο βούτυρο πάνω από τα popcorn, ανακάτεψε καλά, αλάτισε και έτοιμα!

6. Εναλλακτικοί τρόποι για να το κάνεις ακόμη πιο λαχταριστό

Και αφού είδες πώς γίνεται η βασική συνταγή, δες τι μπορεί να απογειώσει πραγματικά το popcorn σου. Για παράδειγμα μπορείς να το σερβίρεις πασπαλισμένο με κάποιο από τα παρακάτω υλικά: καπνιστή πάπρικα, πιπέρι καγιέν, τσίλι, κάρυ σε σκόνη, κύμινο, τριμμένη παρμεζάνα, ακόμα και με λιωμένη σοκολάτα ή τρούφα.

πηγή: www.juniorsclub.gr