Χιουνκιάρ Μπεγεντί (Hünkar Beğendi)… η Πολίτικη γεύση!!

Ένα πιάτο.. μία σκέτη γλύκα!!

Υλικά (για 4 άτομα)
400 γρ. αρνί
50 γρ. βούτυρο
2 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες
100 γρ. γάλα
25 γρ. αλεύρι
25 γρ. βούτυρο
50 γρ. κασέρι τριμμένο
Αλάτι

Εκτέλεση

Κρέας
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 50 γρ. βούτυρο να κάψει, προσθέτουμε το κρέας και όταν αφήσει τα υγρά του, σκεπάζουμε. Ψήνουμε μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Ανοίγουμε το καπάκι και ψήνουμε μέχρι να καραμελώσει. Αλατίζουμε. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Πουρές μελιτζάνας
Ψήνουμε σε κάρβουνα ή σε φλόγα τις μελιτζάνες, μέχρι να μαλακώσουν. Τις αποσύρουμε από τη φωτιά, τις ξεφλουδίζουμε, τις πλένουμε και τις ψιλοκόβουμε. Τις κρατάμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 25 γρ. βούτυρο και το λιώνουμε. Προσθέτουμε τα 25 γρ. αλεύρι και ψήνουμε για 3 λεπτά. Ρίχνουμε και το γάλα σταδιακά, για να μη σβολιάσει, και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς. Προσθέτουμε το τυρί και το αλάτι. Όταν γίνει πηχτός πουρές, σερβίρουμε σε πιάτο και από πάνω τοποθετούμε το κρέας, που έχουμε ετοιμάσει.