Χοιρινό με κάστανα… γλύκισμα φαγητό!!

Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό μπούτι χοιρινό, κομμένο σε κύβους 500 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα 30 γρ. χοιρινό λίπος ή βούτυρο 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ. σ. αλεύρι 200 ml λευκό κρασί 150 ml ζωμό κρέατος Αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρέας στο λίπος ή στο βούτυρο και μόλις πάρει χρώμα προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνετε να ροδίσουν. Τα πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε μέχρι να πιάσει το αλεύρι στο κρέας και να γίνει σχεδόν καστανό. Προσθέτετε το κρασί κι όσο ζεστό ζωμό ή νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας, και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα κι αφήνετε να σιγοβράζουν για 1½ ώρα. Τα τελευταία 40 λεπτά, προσθέτετε τα κάστανα χωρίς να ανακατέψετε. Αν χρειαστεί, κουνάτε την κατσαρόλα ώστε να μη θρυμματιστούν. Το σερβίρετε ζεστό..
Tip: Σε μια πιο «γρήγορη» παραλλαγή αυτού του φαγητού, αντικαταστήστε το χοιρινό με 500 γρ. λουκάνικα, που τα σοτάρετε σε βούτυρο. Μόλις τα βγάλετε, στο ίδιο βούτυρο σοτάρετε 50 γρ. βρασμένα κάστανα. Τα σβήνετε με λίγο σέρι και τα πασπαλίζετε με πάπρικα. Προσθέτετε ξανά τα λουκάνικα κι αφήνετε να σιγοβράσουν, σε πολύ χαμηλή φωτιά για μία ώρα. Το φαγητό μπορεί να ψηθεί και με πατάτες στο φούρνο – σ’ αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιείτε, αντί για λίπος, μείγμα βουτύρου και ελαιόλαδου