Όμορφα Χριστουγεννιάτικα στολίδια που τα φτιάχνουμε εύκολα -μόνοι μας-!!

Οι μέρες των γιορτών πλησιάζουν και καλό είναι να στρωθούμε στη δουλειά προκειμένου να έχουμε τον πιο ωραίο στολισμό στο σπίτι. Τι λέτε; Ξεκινάμε;

Χειροποίητες κορνίζες από κουκουνάρι

Κάντε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας να μοιάζει με οικογενειακό άλμπουμ διακοσμώντας το με αγαπημένες σας φωτογραφίες.  Όχι σε χαρτί, αλλά σε κορνίζα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας από κουκουνάρι και στη συνέχεια με μια κλωστή να τη μετατρέψετε σε στολίδι για το δέντρο.

Αρχικά αφαιρείτε από το κουκουνάρι το σκληρό εξωτερικό του περίβλημα. Κολλάτε μια φωτογραφία πάνω σε σκληρό χαρτόνι. Χρησιμοποιώντας ένα περίγραμμα για κύκλο ή άλλο σχήμα (το οποίο μπορείτε να κατασκευάσετε μόνοι σας ή να το αγοράσετε),  οριοθετήστε με ένα μολύβι το σχήμα στη φωτογραφία σας και κόψτε το. Στη συνέχεια με ένα πιστόλι σιλικόνης (εναλλακτικά μια δυνατή κόλλα) κολλήστε τα κομμάτια του κουκουναριού (που αφαιρέσατε προηγουμένως) περιμετρικά της φωτογραφίας στο χαρτόνι. Μπορείτε να το ομορφύνετε ακόμα περισσότερο με διακοσμητικό χαρτί κολλημένο στο πίσω μέρος του χαρτονιού με κόλλα για χειροτεχνίες.
Τέλος, κολλήστε μια μακριά κορδέλα ανάμεσα στη φωτογραφία και το χαρτί που βρίσκεται στο πίσω μέρος  προκειμένου να μπορείτε να κρεμάσετε το στολίδι.

Χριστουγεννιάτικα πολύχρωμα μπαστουνάκια

Γι’ αυτή την κατασκευή θα χρειαστείτε περίπου 15 εκατοστά κόκκινα και λευκά φιλτράκια καθαρισμού πίπας, μια παχύρρευστη κόλλα, χάντρες, κορδέλα και προαιρετικά μικρά διακοσμητικά.

Τυλίξτε μαζί τα κόκκινα και τα λευκά φιλτράκια προσέχοντας να υπάρχει μικρό κενό στην πλέξη μεταξύ των χρωμάτων. Λυγίστε το πάνω μέρος ώστε να σχηματίσετε ένα μπαστουνάκι. Στην συνέχεια με ένα μικρό κομμάτι πράσινα φιλτράκια καθαρισμού πίπας λυγίστε το εσωτερικά έτσι  ώστε να δημιουργήσετε ένα φύλλο. Κολλήστε σε αυτό κόκκινες χάντρες ώστε να μοιάζουν με βατόμουρα και δέστε το πράσινο φύλλο στο μπαστουνάκι με μια κόκκινη κατά προτίμηση κορδέλα.

Στολίδια σε σχήμα λαχταριστών μπισκότων
Χρησιμοποιήστε ανοξείδωτες μικρές φόρμες για μπισκότα (κουπ πατ) ούτως ώστε να δώσετε το σχήμα που θέλετε στα στολίδια. Επιλέξτε έγχρωμες φωτογραφίες ή χαρτιά με διάφορα prints  και τοποθετήστε πάνω σε σκληρό χαρτόνι. Με τη βοήθεια της φόρμας κόψτε περιμετρικά. Απλώστε διάφανη κόλλα χειροτεχνίας κατά μήκος του εσωτερικού της φόρμας, σπρώξτε στο εσωτερικό της φόρμας το χαρτί και αφήστε το να κολλήσει.
Τέλος, αν θέλετε να κρεμιέται το στολίδι, περάστε μια λεπτή κορδέλα μέσα από μια βελόνα με την οποία θα τρυπήσετε το πάνω μέρος της φόρμας, ανάμεσα στη φόρμα και το χαρτί. Περάστε την κορδέλα και αν θέλετε βάλτε μικρές χάντρες στο τελείωμα της  κλωστής.

Στεφάνι για την πόρτα και παντόφλες

Στεφάνι χιονάνθρωπος
Παίρνετε ένα απλό στεφάνι. Για τον χιονάνθρωπο θα χρειαστείτε τσόχα σε λευκό, μαύρο κόκκινο και πορτοκαλί χρώμα. Κόβετε το πρόσωπο, το καπέλο και το γείσο και τα κολλάτε  με ταινία διπλής όψης ή δυνατή κόλλα. Με τον ίδιο τρόπο σχηματίζετε τα μάτια, το στόμα και τη μύτη. Τυλίγετε γιρλάντα ελάτου στο στεφάνι  και κολλάτε το χιονάνθρωπο. Τέλος περνάτε μια πολύχρωμη κορδέλα  στο στεφάνι για να το κρεμάσετε.

Παντόφλες  Άγιος Βασίλης
Κοβέτε τις σόλες από χοντρή τσόχα και τις κολλάτε. Στολίζετε τις παντόφλες με αστεράκια από τσόχα ή φατρίνα και μπαστουνάκια που φτιάχνετε από σύρμα καθαρισμού πίπας. Κολλάτε μέσα στις παντόφλες κλαδάκια ελάτου  και ανοίγετε στο πίσω μέρος της σόλας μια τρύπα για να μπορέσετε να κρεμάσετε τις παντόφλες. Ταιριάζουν στο τζάκι αλλά και στην πόρτα.

dsc_1989-231597-koukounari-kordeles-091779-091780-091781-copy

πηγή: www.infokids.gr