Όταν το μωρό μας γκρινιάζει…. (τρόποι για το πως να ηρεμούμε το μωράκι μας)!!

Είστε συνεχώς από πάνω του, το φροντίζετε και το περιποιείστε όλη μέρα. Κι όμως, έρχεται η ώρα της γκρίνιας κι εσείς δεν ξέρετε τι πάει στραβά και πώς να αντιδράσετε.

Οι παρακάτω συμβουλές μας, πιθανότατα θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε το μικρό σας, ώστε να μείνει ήρεμο και ικανοποιημένο.

Ώρα για μπανάκι!

Το μπάνιο ηρεμεί και χαλαρώνει τα μωρά. Αυτός, άλλωστε, είναι ο λόγος που η ώρα του μπάνιου, επιλέγουμε να είναι λίγο την ώρα του ύπνου. Αν, λοιπόν, το μωρό σας γκρινιάζει χωρίς λόγο, κάντε το ένα μπανάκι. Ταυτόχρονα, φροντίστε να του μιλάτε ήρεμα και γλυκά. Ακόμα κι αν είναι πολύ μικρό και δεν καταλαβαίνει τι του λέτε, ο τόνος της φωνής σας, το χαμόγελό σας, οι χαλαρές κινήσεις σας θα συμβάλλουν σημαντικά, ώστε το μικρό σας να μείνει ήρεμο.

Ώρα για μασάζ!

Ποιος είπε ότι τα μωρά δεν έχουν ανάγκη για μασάζ; Είναι μια στιγμή που απολαμβάνουν ιδιαίτερα να ξέρετε και μάλιστα, έχει διαπιστωθεί ότι ενισχύει το δέσιμο μεταξύ μαμάς και βρέφους. Φροντίστε, λοιπόν, μετά το καθιερωμένο του μπανάκι, να του αφιερώνετε λίγη ώρα καθημερινά, κάνοντάς του μασάζ. Θα το βοηθήσει να χαλαρώσει και να κοιμηθεί πιο εύκολα!

Ώρα για μουσική!

Είναι διαπιστωμένο ότι η μουσική ηρεμεί και χαλαρώνει τα μωρά. Για το λόγο αυτόν, άλλωστε, συστήνεται στις μητέρες να ακούν απαλές μελωδίες ακόμα και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Αν, λοιπόν, το μωρό σας γκρινιάζει χωρίς κάποιον προφανή λόγο, η απαλή μουσική ή ένα γλυκό νανούρισμα με τη δική σας φωνή, πιθανότατα θα το ηρεμήσει.

Ώρα για παιχνίδι!

Όσο μικρό κι αν είναι το μωρό σας, το παιχνίδι είναι μια ώρα που απολαμβάνει! Αν, λοιπόν, είναι ανήσυχο και κακόκεφο, επιστρατεύστε τη φαντασία σας και παίξτε μαζί του!

Ώρα για βόλτα!

Μια βόλτα ευχαριστεί τους πάντες! Πόσο μάλλον το μωρό σας. Αν γκρινιάζει ακατάπαυστα όλη την ημέρα, μια βολτίτσα ίσως είναι αυτό που αναζητά. Το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσει τη στιγμή, όπως, άλλωστε,  κι εσείς!

Οποιαδήποτε πίεση ή άγχος, να ξέρετε ότι γίνονται αντιληπτά στο μικρό σας και το επηρεάζουν άμεσα. Αν, λοιπόν, εσείς είστε ήρεμες και χαμογελαστές, έχετε κάνει το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα ώστε να είναι και το μωρό σας!

Μαμά παίζει με το μωρό της

πηγή: www.fthis.gr