Συνταγή που θα σας εκπλήξει …. σοκολατένιο κέικ με ουίσκι!!

Τολμήστε το και δεν θα χάσετε..

– 250 γρ. βούτυρο

– 150 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο

– 300 γρ. ζάχαρη

– 200 γρ. ζεστό νερό

– 100 γρ. ουίσκι

– 1 κ.γ. στιγμιαίος καφές σε σκόνη

– 200 γρ. αλεύρι

– 30 γρ. αλεύρι φαρίνα

– 20 γρ. κακάο

– 2 αυγά μεσαία, χτυπημένα ελαφρώς

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα, τη ζάχαρη, το ζεστό νερό, το ουίσκι και τον καφέ σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με κουτάλα μέχρι να λιώσουν καλά και να ομογενοποιηθούν. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη φαρίνα μαζί με το κακάο και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Προσθέτουμε και τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε στο ταψί (24 εκ.) που θα χρησιμοποιήσουμε αντικολλητικό χαρτί ή βουτυρώνουμε μία λαδόκολλα.

Ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Καλή επιτυχία!

[box type=”note” ]Είναι κέικ αμερικάνικης προέλευσης με υγρή υφή που δε φουσκώνει πολύ. Ονομάζεται mississipi cake ή mud cake. Συνήθως σερβίρεται με σαντιγύ ή παγωτό βανίλια. Μπορούμε επίσης να γλασάρουμε το κέικ με γλάσο σοκολάτας ή να γαρνίρουμε με σάλτσα καραμέλας.[/box]

πηγή