Κωστής Μαραβέγιας: το τραγούδι που έγραψε για να συμβάλλει στο έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και των Μ.Κ.Ο. Άρσις και Αίτημα και περιμένει τη δική μας έμπρακτη βοήθεια (βίντεο)!!!

Με ένα τραγούδι ευελπιστεί ο Κωστής Μαραβέγιας να προκαλέσει την ευαισθησία των πολιτών απέναντι στην προσφυγική κρίση.

Ο Κωστής Μαραβέγιας έγραψε ένα τραγούδι για να συμβάλλει στο έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και των Μ.Κ.Ο. Άρσις και Αίτημα και περιμένει τη δική μας έμπρακτη βοήθεια.

Η κρίση του προσφυγικού ζητήματος οξύνεται. Οι πολεμικές συρράξεις σε χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως χαρακτηριστικά συμβαίνει τα τελευταία έτη στη Συρία, έχουν εξαναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να αναζητήσουν το μέλλον σε άλλους τόπους.

Εκτιμάται ότι ο μισός πληθυσμός της Συρίας έχει εκτοπιστεί από την κατοικία του. Το ένα τρίτο αυτών έχει μετεγκατασταθεί στο Λίβανο, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων μετακινήθηκαν στην Τουρκία. Το πέρασμα από την Τουρκία στην Ελλάδα, ώστε οι πρόσφυγες να συνεχίσουν τη διαδρομή έως τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά εδάφη, γίνεται κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες ανεξαρτήτως εποχής.

Οι χαμένες ανθρώπινες ζωές έχουν γίνει καθημερινός τίτλος ειδήσεων και όλοι παρακολουθούμε ανήμποροι τις εξελίξεις. Οποιαδήποτε ενέργεια δράσης στηρίζεται στην ατομική δραστηριοποίηση και στην εθελοθυσία των οργανώσεων.

Με ένα τραγούδι ευελπιστεί ο Κωστής Μαραβέγιας να παρακινήσει την ευαισθησία των πολιτών, στο πλαίσιο μουσικής εκστρατείας ενημέρωσης, ώστε να προσφέρει ο καθένας με οποιοδήποτε τρόπο δύναται. Στέγαση, τρόφιμα, ρουχισμός, φάρμακα και κάθε άλλο είδος πρώτης ανάγκης είναι απαραίτητα κάθε στιγμή που εντείνεται η προσφυγική κρίση. Η προσφορά μπορεί να είναι υλική, εθελοντική ή χρηματική.

Το «Parapatam» μεταφέρει τον αγώνα των προσφύγων για ένα καλύτερο αύριο. Η μουσική και οι στίχοι ανήκουν στον Κωστή Μαραβέγια. Συμμετέχει ο αγαπημένος καλλιτέχνης του ελληνικού κοινού Manu Chao παίζοντας τη cavaquinho κιθάρα του.

Πληροφορηθείτε περισσότερα και βρείτε τρόπους συνεισφοράς στην ιστοσελίδα www.parapatam.gr.
Εκεί υπάρχει επιπλέον η επιλογή ελεύθερου download του τραγουδιού, το οποίο έχει τη στήριξη και της δισκογραφικής εταιρείας του καλλιτέχνη, Minos EMI.

Ακολουθεί το προσωπικό σημείωμα του Κωστή Μαραβέγια:

«Στεκόμαστε αμήχανοι, μετρώντας καθημερινά χαμένες ζωές συνανθρώπων μας στο Αιγαίο.

Συμπολίτες μας, είτε με ατομική πρωτοβουλία είτε μέσα από διάφορες συλλογικότητες και ΜΚΟ, βοηθούν καθημερινά όπου παρίσταται ανάγκη, με αξιοθαύμαστη υπέρβαση, αγάπη και αυτοθυσία.

Αυτό που ζητάμε από εσάς είναι η ελάχιστη συνεισφορά σας για την ενίσχυση τους.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκριση και την ευαισθησία σας.

Επίσης ευχαριστώ όσους προσέφεραν για την κίνηση αυτή και προπαντός τον αγαπημένο Manu Chao για την πολύτιμη συνεισφορά στο τραγούδι, με την μοναδική Cavaquinho κιθάρα του.

Το τραγούδι μπορείτε να το κατεβάσετε ελεύθερα από το ακόλουθο site. www.parapatam.gr

Κωστής Μαραβέγιας»

πηγή