Το σχήμα της μύτης σας λέει πολλά για το χαρακτήρα σας!

Ακούγεται λίγο παράξενο, αλλά στην πραγματικότητα ισχύει! Η μύτη μας λέει πολλά για το χαρακτήρα μας.

Αυτό το υποστηρίζει και ο καθηγητής Abraham Tamir από το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion της Negev στο Ισραήλ.

Τα αποτελέσματα της έρευνάς του έχουν εκδοθεί στο Journal of Craniofacial Surger.

Εδώ θα σας δείξουμε τους 8 διαφορετικούς τύπους από μύτες και τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε τύπου:

Η μύτη Nubian
Η μύτη αυτή διακρίνεται κυρίως από το μήκος της. Η γέφυρα είναι σχεδόν ευθεία, ενώ το πλατύ μέρος της μύτης δείχνει προς τα κάτω.
Οι άνθρωποι με αυτήν την μύτη είναι συνήθως περίεργοι, αισιόδοξοι και προσπαθούν να διευκολύνουν τους άλλους. Είναι συνήθως αρεστοί και ψάχνουν λύσεις για κάθε πρόβλημα.

Η ελληνική μύτη
Το όνομά της προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά γλυπτά. Τα πιο πολλά είχαν αυτή τη συγκεκριμένη μύτη. Έχει μικρό μήκος και είναι ευθεία. Όσοι έχουν τέτοια μύτη φαίνεται να θέλουν να είναι το κέντρο της προσοχής.
Οι άνθρωποι με αυτήν την μύτη είναι πιστοί και πρακτικοί. Τους είναι δύσκολο να μιλάν ανοιχτά για αυτό που νιώθουν και θεωρούνται απόμακροι.

Η μύτη γάντζος
Πολλοί τη συγκρίνουν με ράμφος πουλιού. Είναι λυγισμένη από τη βάση της μύτης μέχρι την άκρη της. Όσοι έχουν τέτοια μύτη θεωρούνται δημιουργικοί και πως θυσιάζονται για τους άλλους. Υπερασπίζονται τα πιστεύω τους και δεν φοβούνται να ρισκάρουν για να καταφέρουν τους στόχους τους.

Η τοξωτή μύτη
Όπως και στη μύτη-γάντζο, η μύτη αυτή είναι λυγισμένη από το ρινικό κόκαλο μέχρι την άκρη της.

Όσοι έχουν τέτοια μύτη θεωρούνται πιο αποφασισμένοι. Είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τη δουλειά τους και είναι πολύ οργανωτικοί.

Η μύτη-κουμπί

Η μύτη αυτή είναι πολύ κοντή και φαίνεται πολύ ντελικάτη. Είναι η πιο δημοφιλής μύτη και όσοι την έχουν θεωρούνται αυθόρμητοι στις αποφάσεις τους, κάτι που συχνά ενοχλεί τους άλλους. Είναι ισχυρογνώμονες και προτιμούν τη δουλειά. Συνήθως καταφέρνουν ότι θέλουν.

Η ίσια μύτη

Είναι η πιο συνηθισμένη μύτη στην Ασία. Είναι ευθεία και λίγο πιο επίπεδη από τις άλλες. Τα ρουθούνια είναι μεγάλα και η άκρη της στρογγυλή. Όσοι έχουν τέτοια μύτη θεωρούνται άνθρωποι με δυνατό χαρακτήρα, έντονο ταμπεραμέντο και πολύ πάθος. Αν και εξαντλείται εύκολα η υπομονή τους και εκνευρίζονται με το παραμικρό.

Η κοίλη μύτη

Αυτή η μύτη έχει μία μικρή καμπύλη στο ρινικό κόκαλο. Άνθρωποι με τέτοια μύτη είναι συνήθως γενναιόδωροι και έτοιμοι να βοηθήσουν τους άλλους που έχουν προβλήματα. Λόγω της ευαίσθητης πλευράς τους, οι άνθρωποι αυτοί προσβάλλονται εύκολα.

Η κυρτή μύτη

Ακόμα και αν το όνομα δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικό, σημαίνει χαρακτήρα με πολύ αγάπη. Η γέφυρα ξεχωρίζει, ενώ η άκρη της είναι πολύ στρογγυλή. Όσοι έχουν τέτοια μύτη είναι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν. Ξέρουν να ακούν και είναι πολύ καλοί για φίλοι ή σύντροφοι. Θεωρούν πολύ σημαντικό το να είναι προσγειωμένοι.

Βρήκατε το δικό σας σχήμα;

πηγή