Εκμεταλλευτείτε τη φωτιά στο τζάκι και χαρίστε στο σαλόνι μια «ατμόσφαιρα» γεμάτη αρώματα….

Εκμεταλλευτείτε τη φωτιά στο τζάκι και χαρίστε στο σαλόνι μια «ατμόσφαιρα» γεμάτη αρώματα. Έξω πρωταγωνιστούν οι καταιγίδες και ο ζεστός καφές δίπλα στο τζάκι μοιάζει σαν όνειρο, ειδικά εάν συνοδεύεται με τη μυρωδιά του δάσους ή των αρωματικών ελαίων. Εάν, όμως, ο καπνός γίνεται αποπνικτικός, μπορείτε να του δώσετε ένα υπέροχο άρωμα μέσα από τις παρακάτω ιδέες…

 

Αρωματικά έλαια πάνω στα ξύλα

Εάν έχετε στο ντουλάπι αρωματικά έλαια, εκμεταλλευτείτε το! Ρίξτε μερικές σταγόνες καρύδας, λεβάντας ή κανέλας πάνω στα κλαδιά και τους κομμένους κορμούς και αφήστε να στεγνώσουν εντελώς. Όταν θα ανάψετε τη φωτιά, το σπίτι θα γεμίσει με ένα όμορφο άρωμα.

Φέτες μήλου ή πορτοκαλιού

Βάλτε στο ταψί μερικές φέτες από μήλο ή πορτοκάλι και ψήστε τις για λίγα λεπτά στο φούρνο. Στη συνέχεια, ανάψτε τη φωτιά στο τζάκι και ρίξτε τις μέσα. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα διαπιστώσετε, όχι μόνο ότι η φωτιά έχει φουντώσει, αλλά και ότι μια γλυκιά μυρωδιά κατακλύζει την ατμόσφαιρα.

Αποξηραμένα κλαδιά κέδρου

Σε αρκετά χωριά υπάρχει το έθιμο του χορού γύρω από τη φωτιά στην πλατεία! Εκεί μαζί με τα ξύλα ρίχνουν και αποξηραμένα κλαδιά κέδρου. Αγοράστε μερικά κλαδιά κέδρου, αποθηκεύστε τα σε ένα μέρος χωρίς υγρασία και αφήστε τα εκεί μέχρι να ξεραθούν εντελώς. Αργότερα, ρίξτε τα μέσα στο τζάκι και απολαύστε το άρωμα δάσους και τις εντομοαπωθητικές ιδιότητες τους.

Δυο στικ κανέλας

Εάν θέλετε να βγαίνει ένα γλυκό άρωμα από το τζάκι σας, αρκεί να κάψετε ένα ή δυο στικ κανέλας (ολόκληρη) μαζί με τα ξύλα. Η μυρωδιά της κανέλας θα σας «μαγέψει», καθώς προέρχεται από το φλοιό δέντρου και καίγεται με μεγάλη ευκολία.

Αποξηραμένο φασκόμηλο

Για ένα έντονο άρωμα στο τζάκι, προτιμήστε το αποξηραμένο φασκόμηλο. Αυτό από τη στιγμή που θα καεί, θα απομακρύνει κάθε άσχημη μυρωδιά στο χώρο. Άλλωστε, οι Αμερικάνοι το χρησιμοποιούν για να διώξει την αρνητική ενέργεια από το σπίτι τους. Ωστόσο, μη βάλετε μεγάλη ποσότητα, γιατί ο καπνός θα ξεπεράσει τα φυσιολογικά όρια. Εναλλακτικά, βάλτε άλλα αρωματικά βότανα, όπως είναι το δεντρολίβανο.

Κουκουνάρια

Μαζί με τα μικρά ξύλα για προσάναμμα, τοποθετήστε λίγα κουκουνάρια που θα χαρίσουν μια υπέροχη μυρωδιά πεύκου. Ωστόσο, πρέπει να είστε σίγουροι ότι είναι εντελώς ξερά και αρκετά «ώριμα», αλλιώς η φωτιά δεν θα ανάψει με ευκολία. Για ένα σίγουρο αποτέλεσμα, τυλίξτε τα κουκουνάρια με παλιές εφημερίδες.

Φλούδες από λεμόνι ή πορτοκάλι

Οι φλούδες από λεμόνι ή πορτοκάλι είναι ικανές να διώξουν τις δυσάρεστες οσμές του καπνού. Δεν χρειάζεται να ανάψετε αρωματικά κεράκια, αρκεί να ρίξετε μερικές φλούδες στο τζάκι. Τα έλαια τους θα προσφέρουν το χαρακτηριστικό άρωμα των εσπεριδοειδών στο σαλόνι σας.

πηγή: enallaktikidrasi.com