Ιδέες για το πως να διακοσμήσεις το σπίτι και να ζήσεις αυτές τις ημέρες σαν σ’ ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι!!

Το χρονικό διάστημα πριν τις χριστουγεννιάτικες γιορτές είναι μια ευκαιρία να στολίσουμε με μεγάλη χαρά τα σπίτια μας και να νιώσουμε τη γιορτινή ατμόσφαιρα των επερχόμενων γιορτών.

Σας προτείνουμε μερικές συμβουλές για το πως να διακοσμήσετε το δικό σας χώρο.

1. Επιλέξτε ένα χρώμα

Για την εσωτερική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση χρησιμοποιούνται χρώματα του χειμωνιάτικου δάσους: λευκό, πράσινο, καφέ ως βάση και προσθέτουμε πιο χαρούμενες πινελιές του κόκκινου και του χρυσού.

Η τάση για την εσωτερική διακόσμηση για φέτος είναι τα χρώματα του μοβ και του λιλά. Αυτά τα χρώματα φαίνονται ωραία ως βάση και συμπληρωματικά. Τολμήστε το μοβ και η διακόσμησή σας θα μείνει αξέχαστη στους καλεσμένους σας!

Μπορείτε όμως να διαλέξετε και οποιοδήποτε θεματικό χρώμα να κυριαρχεί στη διακόσμηση. 2-3 αποχρώσεις του ίδιου χρώματος προσφέρουν πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς.

2. Στολίδια

Για να φαίνεται αρμονική η εσωτερική διακόσμηση, προσπαθήστε να ταιριάξετε κατάλληλα τους χρωματικούς συνδυασμούς. Προτιμήστε στολίδια σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη.

Μη ξεχνάτε τη διακόσμηση στα παράθυρα: κολλήστε χιονονιφάδες, αυτοκόλλητα, τεχνητό χιόνι ή γιρλάντες.

Μια υπέροχη διακόσμηση μπορεί να γίνει και από ένα απλό χαρτόνι. Φτιάξτε διαφορετικά σχέδια από χαρτόνι και κρεμάστε τα στο παράθυρο σε ένα μια όμορφη κορδέλα.

3. Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Η παλιά παράδοση όπου κρεμούσαν στα χριστουγεννιάτικα δέντρα φρούτα, καρύδια και γλυκά γίνεται ξανά επίκαιρη. Δεν υπάρχει όμως όριο στη φαντασία σας. Ανάμεσα στα κλασικά στολίδια προσθέστε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο καρύδια τυλιγμένα μέσα σε αλουμινόχαρτο και πραγματικά φρούτα.

Προσθέστε στα παραδοσιακά στολίδια όμορφους φιόγκους. Πρέπει να είναι στο ίδιο μέγεθος και χρώμα και δεμένα με τον ίδιο τρόπο.

4. Φωτισμός

Ο φωτισμός είναι απαραίτητος με χριστουγεννιάτικα φωτάκια και κεριά.

Μπορείτε επίσης να δώσετε μια χριστουγεννιάτικη πινελιά στα υπάρχοντα φώτα! Διακοσμήστε τα με κουκουνάρια και κλαδιά από έλατα.

5. Στολισμός τραπεζιού

Διακοσμήστε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με αρωματικά κεριά, κλαδιά από έλατο, στολίδια και χρωματιστές πετσέτες.

Στολίστε το τραπέζι με πραγματικά αρωματικά κλαδιά, και αξεσουάρ σε έντονα χρώματα.

Μια ωραία ιδέα είναι μια μικρή έκπληξη για τους καλεσμένους σας: σε κάθε θέση να υπάρχει ένα μικρό δωράκι με γλυκό ή χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά.

 

πηγή: www.newsone.gr