Τα χρώματα δείχνουν την προσωπικότητά σου!! (τέστ)

Δες τα χρώματα που σου δίνονται στη φωτογραφία, πες μας αν τα θεωρείς ωραία, αποκρουστικά ή ουδέτερα και δες τι σημαίνουν οι χαρακτηρισμοί που απέδωσες σε κάθε χρώμα για την προσωπικότητά σου!

 

Τεστ προσωπικότητας με χρώματα – Οδηγίες προς… ναυτιλλόμενους!

Προτού δεις την εικόνα και ξεκινήσεις να κάνεις το τεστ προσωπικότητας με χρώματα, είναι απαραίτητο να διαβάσεις τις οδηγίες που έπονται, έτσι ώστε να ακολουθήσεις σωστά τη διαδικασία που απαιτεί το συγκεκριμένο τεστ προσωπικότητας. Οι οδηγίες αυτές καθώς και ό,τι άλλο χρειάζεται να ξέρεις όσον αφορά το εν λόγω τεστ προσωπικότητας με χρώματα έχουν ως εξής:

  1. Το τεστ προσωπικότητας με χρώματα αποτελεί ένα ψυχολογικό τεστ που δημιουργήθηκε τον περασμένο αιώνα, λίγο πριν το 1950, από τον ψυχολόγο ελβετικής καταγωγής Μαξ Λούσερ.
  2. Μελετά την ψυχολογία των χρωμάτων, βασιζόμενο στη θεωρία ότι τα χρώματα (μπορούν να) επηρεάζουν την ανθρώπινη σκέψη, δράση κα συμπεριφορά, ενώ, συγχρόνως, καθένα από τα δοθέντα 8 χρώματα, (μπορεί να) πυροδοτεί μία συγκεκριμένη συναισθηματική απόκριση.
  3. Αυτό που θέλουμε από εσένα να κάνεις είναι να πάρεις στα χέρια σου ένα στυλό και ένα χαρτάκι και να σημειώνεις για καθένα από τα εικονιζόμενα χρώματα μία από τις τρεις παρακάτω λέξεις: «Ωραίο», εάν θεωρείς ότι το χρώμα μέσα στον κύκλο είναι ωραίο και συμφωνεί με τα γούστα σου, «Αποκρουστικό», εάν δε σου αρέσει και το θεωρείς άσχημο, «Ουδέτερο», εάν ούτε σου αρέσει ιδιαιτέρως ούτε όμως σε απωθεί (ούτε κρύο ούτε ζέστη!). Για ευκολία και ταχύτητα, μπορείς απλώς να σημειώνεις για κάθε χρωματισμένο κύκλο το αντίστοιχο αρχικό γράμμα: «Ω», «Α» ή «Ο».
  4. Αφού ολοκληρώσεις την εν λόγω διαδικασία και για τους 8 χρωματισμένους κύκλους, τότε και μόνο τότε μπορείς να κοιτάξεις τα αποτελέσματα που σου παραθέτουμε παρακάτω.
  5. Να τονίσουμε, επίσης, ότι ένα τέτοιο κουίζ/ τεστ, όπως το συγκεκριμένο τεστ προσωπικότητας με χρώματα που περιέχεται στο άρθρο μας, δεν αποτελεί ένα πραγματικό και χρησιμοποιούμενο από τους ψυχολόγους τεστ – εργαλείο μέτρησης και αξιολόγησης της πραγματικότητας. Αντιθέτως, έχει καθαρά ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Τεστ προσωπικότητας με χρώματα – Δες την εικόνα που ακολουθεί και σημείωσε Ω (ωραίο), Α (αποκρουστικό), ή Ο (ουδέτερο)!

 Τεστ προσωπικότητας με χρώματα – Αποτελέσματα

Θα πάρουμε τα χρώματα από το τέλος προς την αρχή. Έχουμε και λέμε…

Για το μωβ:

  • Ωραίο: Είσαι μία γυναίκα που σε γοητεύει το μυστήριο και το αβέβαιο μέσα στις σχέσεις σου. Είναι σα να ταλαντεύεσαι ανάμεσα στη δεκτικότητα και στον παρορμητισμό, σα να ακροβατείς μεταξύ υποταγής και κυριαρχίας. Ουκ ολίγες οι φορές που χάνεσαι στον κόσμο σου, έναν κόσμο γεμάτο από τα όνειρα και τις φαντασιώσεις σου.
  • Αποκρουστικό: Είσαι πολύ ώριμη και δε διστάζεις να κοιτάς «στα μάτια» και να αντιμετωπίζεις την πολλές φορές σκληρή πραγματικότητα ακριβώς έτσι όπως έτσι. Επιθυμείς να γεμίζεις τη ζωή σου με πολλές εμπειρίες συνέχεια.
  • Ουδέτερο: Σου αρέσει αρκετά να συμμετέχεις σε ομάδες και ομαδικές δραστηριότητες παντός τύπου. Αυτό που δε θες, όμως, είναι το να έχουν υπερβολικές απαιτήσεις και προσδοκίες από εσένα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σου.

Για το μπλε:

  • Ωραίο: Είσαι μια κοπέλα που χαρακτηρίζεται για την ηρεμία, τη νηφαλιότητα, την ευαισθησία και την πιστότητά της. Πληγώνεσαι αρκετά εύκολα. Επίσης, λατρεύεις τη διασκέδαση και αγαπάς τις απολαύσεις, αλλά, όταν δεν παίρνεις/ όταν δεν έχεις αυτό που επιθυμείς και αυτό που επιζητάς, τότε εκνευρίζεσαι έντονα.
  • Αποκρουστικό: Προσπαθείς συνέχεια να «κόβεις», να «σπας» τα δεσμά που σε περιορίζουν, που θεωρείς ότι περιορίζουν την ελευθερία σου.
  • Ουδέτερο: Πολλές περιστάσεις της ζωής σου τις αντιμετωπίζεις κάπως κυνικά, ενώ η γενικότερη στάση ζωής που έχεις υιοθετήσει δε θα λέγαμε πως είναι ιδιαιτέρως ευχάριστη, εύθυμη ή αισιόδοξη.

Για το κόκκινο:

  • Ωραίο: Είσαι γεμάτη πάθος, ερωτισμό, ενέργεια και δράση. Το γεγονός ότι είσαι φιλόδοξη και συνάμα παρορμητική άλλοτε αποδεικνύεται θετικό άλλοτε μπορεί να αποδειχθεί αρνητικό. Το βέβαιον είναι ότι είσαι ερωτική κι ότι θέλεις και προσπαθείς να ζεις τη ζωή σου στο έπακρο, όσο το δυνατόν πιο ενεργητικά γίνεται.
  • Αποκρουστικό: Όπως φαίνεται, έχεις απολέσει το έντονο πάθος σου για τη ζωή, για μια ζωή ενεργητική, δραστήρια, γεμάτη και μεταβαλλόμενη. Ενδέχεται, επιπλέον, να αποφεύγεις συστηματικά τη διασκέδαση, βρίσκοντας δικαιολογίες για τη στάση σου αυτήν.
  • Ουδέτερο: Διέπεσαι από αισιοδοξία, ενώ παράλληλα τρέφεις μεγάλες προσδοκίες για τον εαυτό σου. Θέλεις να έχεις συγκινήσεις στην πορεία της ζωής σου, τις οποίες και αναζητάς διαρκώς.

Για το κίτρινο:

  • Ωραίο: Είσαι χαρούμενη, θετικά σκεπτόμενη και δυναμική. Σου αρέσει να θέτεις συνέχεια συγκεκριμένους στόχους και να τους επιτυγχάνεις. Το να αναλαμβάνεις την αρμόζουσα δράση που απαιτείται κάθε φορά για κάθε καινούριο στόχο σου σε εξιτάρει.
  • Αποκρουστικό: Πιθανές ατυχίες, αποτυχίες και δυσάρεστες εμπειρίες και καταστάσεις του παρελθόντος σου σε έχουν επηρεάσει, σε έχουν απογοητεύσει και σε έχουν ωθήσει στο να διαμορφώσεις και να διατηρείς σήμερα μια κάπως αμυντική και όχι ιδιαίτερα ενεργητική και επιθετική στάση ζωής.
  • Ουδέτερο: Βασικό γνώρισμα της προσωπικότητάς σου είναι η εργασιομανία σου, κάτι που φαίνεται να κάνεις από επιλογή σου και μάλιστα να σου αρέσει, να αγαπάς το ότι εργάζεσαι πολύ. Επιπρόσθετα, είσαι αισιόδοξη, έχεις υψηλή αυτοπεποίθηση, πιστεύεις πολύ στον εαυτό σου και στις ικανότητες – δυνατότητές του, ενώ είναι χαρακτηριστική η χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεις συγκεκριμένες καταστάσεις.

Για το πράσινο:

  • Ωραίο: Λατρεύεις την άνεση, τις ανέσεις ειδικότερα, καθώς και τα υλικά αγαθά. Συνηθίζεις να θέτεις υψηλούς στόχους, τους οποίους και επιδιώκεις να πετυχαίνεις προκειμένου κυρίως να καταπλήττεις τους άλλους. Το ενδεχόμενο της αποτυχίας φαίνεται να αποτελεί κάτι που σε δυσαρεστεί και σε καθιστά ιδιαιτέρως ανήσυχη.
  • Αποκρουστικό: Είσαι πολύ επίμονη, ενώ η διάθεσή σου είναι συνήθως σαρκαστική. Ψάχνεις να βρεις ανθρώπους δίπλα σου οι οποίοι να θέτουν ψηλά τον πήχη και να έχουν εξίσου υψηλές απαιτήσεις και στόχους, όπως άλλωστε κι εσύ η ίδια. Αυτό μπορεί να απορρέει κι από το γεγονός ότι παλαιότερα είχες πληγωθεί, είχε τραυματιστεί ο εγωισμός σου.
  • Ουδέτερο: Θέλεις στο περιβάλλον σου να υπάρχει αμέριστη κατανόηση. Ακόμα, κάθε φορά που δεν παίρνεις το εκατό τοις εκατό αυτού που επιθυμείς απογοητεύεσαι ή άλλες φορές νευριάζεις.

Για το καφέ:

  • Ωραίο: Είσαι αυτό που λέμε «ανήσυχο πνεύμα», που, παρ’ όλες τις ανασφάλειες που σε καταδυναστεύουν, θέλεις να είσαι ποθητή και αποδεκτή από τον περίγυρό σου.
  • Αποκρουστικό: Η εικόνα του σώματός σου φαίνεται να είναι κάτι που σε απασχολεί και πολύ. Νιώθεις εύκολα άγχος, ειδικά κάθε φορά που αισθάνεσαι πως θίγεται κάποια από τις ευαισθησίες σου.
  • Ουδέτερο: Η υγεία σου και η καλή εικόνα του σώματός σου σε ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, εξ ου και οι προσπάθειές σου να διατηρείσαι σε καλή φόρμα. Ακόμη, προτιμάς να βρίσκεσαι σε χώρους όπου θεωρείς οικείο προς εσένα το περιβάλλον.

Για το μαύρο:

  • Ωραίο: Βρίσκεσαι σε μία αέναη, μία ατέρμονη, μία ατελείωτη σύγκρουση με τη ζωή και τη μοίρα σου. Η άρνηση είναι κάτι που πηγάζει σχεδόν πάντα από μέσα σου, με τη λέξη «Όχι!» να είναι πάντοτε έτοιμη να ξεπηδήσει από τα χείλη σου. Πάντως, θα ‘θελες να απολαμβάνεις περισσότερης αναγνώρισης από τον κοινωνικό σου περίγυρο και να τρέφεις μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση.
  • Αποκρουστικό: Όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με κάποια αρκετά πιεστική κατάσταση, κάποιες φορές δυσκολεύεσαι να δράσεις αμέσως και καταλλήλως. Γενικά, είσαι προσγειωμένη, καθόλου επηρμένη (λαϊκιστή «ψώνιο») και φαίνεται πως κρατάς τα ηνία της ζωής και της μοίρας σου.
  • Ουδέτερο: Στο βωμό του να επιτυχείς κάθε στόχο που έχεις θέσει, είσαι εξαιρετικά επίμονη στις απόψεις, τις πεποιθήσεις και τις στάσεις σου.

Για το γκρι:

  • Ωραίο: Είσαι μια γυναίκα που δέχεται να συμβιβάζεται με άλλους και με καταστάσεις. Η δέσμευση δεν είναι το πρωταρχικό σου μέλημα, ενώ η αποδοχή από πλευράς των άλλων είναι κάτι που επιδιώκεις.
  • Αποκρουστικό: Η συμμετοχή σε ομάδες άπτεται των προσωπικών ενδιαφερόντων σου. Με όλον τον ενθουσιασμό και την ενέργειά σου, επιχειρείς κάθε φορά να φέρεις εις πέρας τους στόχους σου.
  • Ουδέτερο: Είσαι ένας χαλαρός παρατηρητής, υπό την έννοια ότι δε δρας ούτε αυθόρμητα ούτε απερίσκεπτα ούτε παρορμητικά, αντιθέτως παρατηρείς πρώτα την κατάσταση ήρεμα και λογικά σκεπτόμενη κι έπειτα ίσως και να δράσεις είτε και όχι.

Αυτό ήταν το τεστ προσωπικότητας με χρώματα! Πώς σου φάνηκε; Μπορείς να το προτείνεις και σε άλλα άτομα να το κάνουν!

πηγή: www.dynamikhgynaika.gr