Το «χρωμο-τεστ» ….. τσέκαρε το εαυτό σου!!!

Το 1947 ο Ελβετός ψυχολόγος Μαξ Λούσερ ανέπτυξε το «χρωμο-τεστ», το οποίο εξερευνά την ψυχολογία των χρωμάτων. Το τεστ βασίζεται στη θεωρία ότι τα χρώματα επηρεάζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και ότι κάθε χρώμα πυροδοτεί μια συγκεκριμένη συναισθηματική απόκριση.

Κοιτάξτε τους χρωματιστούς κύκλους στην παρακάτω εικόνα και σημειώστε για κάθε χρώμα εάν το θεωρείτε ωραίοουδέτερο ή αποκρουστικό. Στη συνέχεια, διαβάστε τι σημαίνει καθεμιά από τις προτιμήσεις σας.

 

Γκρι

Ω: Το γκρι είναι το χρώμα του συμβιβασμού. Εάν σας αρέσει, τότε αυτό σημαίνει ότι προτιμάτε να μην δεσμεύεστε και να απολαμβάνετε την αποδοχή των άλλων. Ο: Είστε ένας χαλαρός παρατηρητής. Α: Σας αρέσει να συμμετέχετε σε ομάδες και προσπαθείτε να πετυχαίνετε τους στόχους σας επιστρατεύοντας όλη την ενέργεια και τον ενθουσιασμό σας.

Μαύρο

Ω: Το μαύρο είναι το χρώμα της άρνησης, είναι σαν να βροντοφωνάζει «όχι». Θα θέλατε να έχετε περισσότερη αυτοπεποίθηση και να απολαμβάνετε την αναγνώριση από τους άλλους, βρίσκεστε σε μια συνεχή «μάχη» με την τύχη σας. Ο: Επιμένετε στη στάση και στις απόψεις σας ώστε να πετύχετε τους στόχους σας. Α: Έχετε τον έλεγχο της μοίρας σας και είστε προσγειωμένοι, αν και μερικές φορές διστάζετε να δράσετε όταν είστε αντιμέτωποι με μια πιεστική κατάσταση.

Καφέ

Ω: Είστε ανήσυχο πνεύμα και έχετε αρκετές ανασφάλειες, θέλετε όμως να γοητεύετε τους άλλους. Ο: Δίνετε προτεραιότητα στην υγεία σας, γι’ αυτό και πιθανότητα προσπαθείτε να διατηρείστε σε φόρμα. Σας αρέσει να βρίσκεστε σε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου νιώθετε οικεία. Α: Δεν σας απασχολεί ιδιαίτερα το σώμα σας και νιώθετε συχνά στρες επειδή θίγονται οι ευαισθησίες σας.

Πράσινο

Ω: Αγαπάτε τις ανέσεις και τα υλικά αγαθά. Βάζετε υψηλούς στόχους και σας αρέσει να εντυπωσιάζετε, όμως ανησυχείτε πολύ για το ενδεχόμενο αποτυχίας. Ο: Απογοητεύεστε όταν δεν παίρνετε το 100% από αυτό που επιθυμείτε, αναζητάτε την κατανόηση και οικειότητα στο περιβάλλον σας. Α: Έχει πληγωθεί ο εγωισμός σας στο παρελθόν, αναζητάτε την επαφή με ανθρώπους που βάζουν ψηλά τον πήχη όπως εσείς. Η διάθεσή σας είναι συνήθως σαρκαστική και είστε αρκετά επίμονο άτομο.

Κίτρινο

Ω: Είστε χαρούμενο και θετικό άτομο, σας αρέσει να αναλαμβάνετε δράση και να πετυχαίνετε τους στόχους σας. Ο: Αντιμετωπίζετε τη ζωή με χαλαρότητα και αυτοπεποίθηση. Είστε άτομο αισιόδοξο και εργάζεστε σκληρά. Α: Έχετε απογοητευτεί από ατυχίες του παρελθόντος. Η διάψευση των προσδοκιών σας έχει οδηγήσει σε μια αμυντική στάση απέναντι στη ζωή.

Κόκκινο

Ω: Χαρακτηρίζεστε από το πάθος και την ενέργεια. Είστε άτομο παρορμητικό, φιλόδοξο και ερωτικό και σας αρέσει να ζείτε τη ζωή στο έπακρο. Ο: Είστε άτομο αισιόδοξο και έχετε μεγάλες προσδοκίες, αναζητάτε περισσότερες συγκινήσεις από τη ζωή. Α: Έχετε χάσει το πάθος σας για τη ζωή, μάλλον αποφεύγετε τη διασκέδαση.

Μπλε

Ω: Είστε άτομο ήρεμο, πιστό και ευαίσθητο και πληγώνεστε εύκολα. Αγαπάτε τις απολαύσεις και τη διασκέδαση και εκνευρίζεστε όταν δεν παίρνετε αυτό που θέλετε σε αυτόν τον τομέα. Ο: Αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις λίγο κυνικά, η στάση σας απέναντι στη ζωή δεν είναι ιδιαίτερα εύθυμη. Α: Επιθυμείτε διακαώς να κόψετε τα δεσμά που σας περιορίζουν.

Μωβ

Ω: Ακροβατείτε ανάμεσα στον παρορμητισμό και τη δεκτικότητα, ανάμεσα στην κυριαρχία και την υποταγή. Σας γοητεύει το μυστήριο στις σχέσεις και συχνά χάνεστε στον κόσμο των ονείρων και των φαντασιώσεων. Ο: Σας αρέσει να συμμετέχετε σε ομάδες, αρκεί οι άλλοι να μην έχουν πολλές απαιτήσεις από εσάς. Α: Κοιτάζετε τη σκληρή πραγματικότητα κατάματα, χαρακτηρίζεστε από ωριμότητα και θέλετε να ζήσετε όσες περισσότερες εμπειρίες γίνεται.

πηγή:www.onmed.gr