Ζεστή σοκολάτα… το απολαυστικό ρόφημα του χειμώνα (στέκια που σερβίρουν υπέροχη σοκολάτα)

“Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η αγάπη. Αλλά και λίγη σοκολάτα κατά καιρούς, δεν βλάπτει” έχει πει ο αμερικανός σκιτσογράφος Charles Monroe Schulz .

Τώρα, λοιπόν, διανύουμε κι επίσημα την εποχή της ζεστής σοκολάτας. Αυτή που σου δημιουργεί κύματα ευχαρίστησης και που σε κάνει να βυθίζεσαι σε έναν χαρούμενο κόσμο. Γιατί, ναι, η σοκολάτα φέρνει την ευτυχία. Κι εμείς έχουμε όλες τις σωστές διευθύνσεις για να τη βρεις. Στα μαγαζιά που έχουμε επιλέξει θα πιεις αληθινή σοκολάτα και όχι κακάο. Αυτή που λιώνει αργά (και βασανιστικά) σε μπεν μαρί για έρθει παχύρρευστη στην κούπα σου.

Petit Fleur: Εδώ η προετοιμασία της σοκολάτας είναι μία ιεροτελεστία. Πλούσια ροφήματα με υπέροχα αρώματα εσπεριδοειδών, καφέ και μπαχαρικών είναι μερικές από τις πολλές επιλογές σου.

Πλατεία Ελευθερωτών 2 Χαλάνδρι, τηλ. 210 6814825

Σοκολάτα: Το αδερφάκι του Σοκολάτα 56 είναι συνώνυμο της καλής σοκολάτας (το όνομα μιλάει από μόνο του). Ίδια ποιότητα (σοκολάτα Valhrona) αλλά μεγαλύτερος χώρος, με μουσική υπόκρουση Χατζιδάκι,

jazz, και film scores που αγαπήσαμε. Βουλής 35, Σύνταγμα

Ninnolo: Εδώ η ζεστή βέλγικη σοκολάτα (86% κακάο) καταφτάνει μέσα σε ψηλά χρωματιστά ποτήρια, με πλούσιο άρωμα και γεύση. Θα τη συνοδεύσεις με σπιτικά κέικ και γλυκά ημέρας, όπως carrot cake ή cheesecake.

Αγ. Δημητρίου 8, Κηφισιά

Ντεμοντέ: Ζεστή σοκολάτα από λιωμένα κομμάτια αληθινής σοκολάτας: Bitter, γάλακτος, πραλίνα ή με τσίλι και ροζ πιπέρι είναι πάντα μία καλή επιλογή σε ένα από τα πιο όμορφα μαγαζιά του κέντρου.

Χάρητος 44, Κολωνάκι,  210 7232525

πηγή: www.yupiii.gr