Σπιτικά “bounty” σοκολατάκια με καρύδα τριμμένη ….. υπέροχα και light!!

σοκολατάκια - καρύδα

Υλικά για 24 μερίδες:

200 γρ. καρύδα τριμμένη (ινδοκάρυδο)
350 γρ. κρέμα γάλακτος 3% λιπ.
2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα στέβια
1 βανίλια
375 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το ινδοκάρυδο, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, τη στέβια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε ένα κολλώδες μείγμα.
Με τα χέρια μας, παίρνουμε κομμάτια από το μείγμα σε μέγεθος καρυδιού και φτιάχνουμε ορθογώνιες μικρές μπάρες, τις οποίες τις πιέζουμε να διατηρήσουν το σχήμα τους. Τις τοποθετούμε τη μια δίπλα στην άλλη σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, τα τοποθετούμε στη κατάψυξη για μισή με μια ώρα.
Μόλις είναι έτοιμα, λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς έτσι ώστε να έχουμε μια λεία κρέμα.
Στη συνέχεια βυθίζουμε στη λιωμένη σοκολάτα, μια μια τις μπάρες καρύδας, με τη βοήθεια 2 πιρουνιών, έτσι ώστε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές. Τις κρατάμε με το ένα πιρούνι και με το δεύτερο απομακρύνουμε τη περίσσεια σοκολάτα.
Τις τοποθετούμε ξανά στο ταψί με τη λαδόκολλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο και τις σερβίρουμε.

Tips:

Αν σκληρύνει η κουβερτούρα πριν τελειώσουμε την επικάλυψη, την επαναφέρουμε σε μπεν μαρί και την ξαναλιώνουμε. Αντί για εκχύλισμα στέβιας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 3 κουταλάκια του γλυκού στέβια σε σκόνη. Διατηρούνται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα. Συνταγή για bounty σπιτικό με 135 θερμίδες ανά μερίδα, εύκολη και γρήγορη με στέβια.

απίθανα σοκολατάκια καρύδας!!Πηγή: http://www.mydiatrofi.gr