Ζωή Λάσκαρη και η γυμνή φωτογράφισή της στον Αρχαιολογικό χώρο της Δήλου (φώτο)!!

Τελικά,  το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) απέρριψε το αίτημα του οίκου Gucci να διοργανώσει επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα, τον ερχόμενο Ιούνιο. Ο διάσημος οίκος μόδας ήταν διατεθειμένος να προσφέρει μέχρι και 2 εκατομμύρια ευρώ ως χορηγία για την αποκατάσταση και συντήρηση των μνημείων και θα προτιμούσε η εκδήλωση να γίνει στον διάδρομο επισκεπτών, ανάμεσα στο Ερέχθειο και στον Παρθενώνα για 300 καλεσμένους.

Παρά το αυστηρό πλαίσιο που έχει τεθεί από τη δεκαετία του ’80 πάνω στην αυστηρή προστασία των μνημείων, υπήρξαν μερικές κραυγαλέες εξαιρέσεις. Όπως αυτή της γυμνής φωτογράφισης της Ζωής Λάσκαρη στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου.

Ήταν 1985 όταν η 41χρονη τότε ηθοποιός έκανε μια φωτογράφιση για την οποία συζητήθηκε όσο καμία άλλη εκείνη την εποχή. Όπως διαβάζουμε στη Μηχανή του χρόνου, υπεύθυνος για το αποτέλεσμα ήταν ο διάσημος φωτογράφος Ντίνος Διαμαντόπουλος. Οι γυμνές φωτογραφίες της ηθοποιού προκάλεσαν την οργή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, καθώς όπως υποστήριξαν, δεν είχε δοθεί η απαραίτητη άδεια για τη χρήση του αρχαιολογικού χώρου που αποτέλεσε το «σκηνικό». Ωστόσο, η κυκλοφορία του περιοδικού έγινε κανονικά και οι πωλήσεις του ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Η ίδια η ηθοποιός ανέφερε πρόσφατα σε συνέντευξή της, πως το ρεκόρ πωλήσεων που σημειώθηκε τότε δεν έχει σπάσει μέχρι σήμερα.

Εκτός από την «παράνομη» χρήση του χώρου, η ηθοποιός κατηγορήθηκε και για την αμοιβή, που φημολογήθηκε ότι άγγιξε τα 15 εκατομμύρια δραχμές, γεγονός που η ίδια έχει διαψεύσει λέγοντας πως δεν πληρώθηκε καθόλου και πως το μόνο που απαίτησε ήταν τα καλύτερα μέσα, ώστε η φωτογράφιση της να έχει άρτιο αποτέλεσμα.

Ωστόσο, η ίδια μιλώντας στη Real News 30 χρόνια μετά δήλωσε για αυτήν τη φωτογράφιση: «Δεν ήθελα λεφτά. Ήθελα ένα κότερο, να μπω στη φωτολουσία του Αιγαίου, σε μέρη που δεν φωτογραφήθηκε κανείς… Τι χρειαζόμουν; Ένα φωτογράφο κι ένα μακιγιέρ. Αυτά ζήτησα… Πόσο εξευτελισμένη θα ήμουν σήμερα αν είχα πουλήσει το γυμνό κορμί μου τότε; Όσο πιο ακριβά, τόσο πιο εξευτελισμένη».

πηγή: el.ozonweb.com