θέλεις να βάφεις μόνη τα μαλλιά σου… μάθε τις απαραίτητες κινήσεις!!!

Αποφασίσατε να βάψετε τα μαλλιά σας μόνη σας, στο σπίτι, αντί να τρέχετε στο κομμωτήριο; Τότε η παρακάτω λίστα συμβουλών θα σας είναι απολύτως χρήσιμη.

– Το βασικότερο απ’ όλα είναι ο έλεγχος για τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις στην βαφή. Γι’ αυτό πριν ξεκινήσετε να την περνάτε στο κεφάλι σας, βάλτε για λίγο μια μικρή ποσότητα στο δέρμα σας, στη συνέχεια ξεπλύνατε τη και περιμένετε 48 ώρες. Αν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχετε δει κάτι ανησυχητικό, συνεχίστε με το βάψιμο των μαλλιών σας.

– Πολύ σημαντική είναι επίσης και η επιλογή του χρώματος που θα κάνετε. Αν λοιπόν δεν ξέρετε τι ακριβώς θέλετε, μην προχωρήσετε σε ριζικές αλλαγές, αλλά προτιμήστε κάποια απόχρωση που είναι κοντά στο φυσικό σας χρώμα. Αν πάλι θέλετε να κάνετε δραστική αλλαγή, συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

– Σε περίπτωση που θελήσετε να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας, αφήστε κάποιον επαγγελματία να το κάνει, έτσι ώστε να αποφύγετε το να τα κάψετε.

– Αν επιθυμείτε να κάνετε ένα πιο φυσικό χρώμα, επιλέξτε μια χέννα, η οποία είναι φυσική, δεν περιέχει αμμωνία, δεν καταστρέφει την τρίχα και είναι πιο οικονομική.

– Αποφύγετε το λούσιμο των μαλλιών σας πριν το βάψιμο και αυτό γιατί τα φυσικά έλαια που έχει η τρίχα βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση και επομένως δράση της βαφής.

– Τέλος, αποφύγετε το μαλακτικό πριν και μετά την βαφή, έτσι ώστε να την αφήσετε να πιάσει καλύτερα, χρησιμοποιώντας πάντα ειδικά για βαμμένα μαλλιά προϊόντα.

πηγή: beauty-secrets.gr