Μητρότητα vs καριέρα: 5 πράγματα που αλλάζουν από τη στιγμή που γίνατε μανούλες!

Η μητρότητα φέρνει τεράστια χαρά σε ένα σπίτι και η εμπειρία είναι μοναδική. Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται με λόγια, αφού μια γυναίκα όταν γίνεται μαμά ανακαλύπτει πτυχές του εαυτού της που δεν ήξερε καν ότι υπήρχαν. Ωραία όλα αυτά, τι γίνεται όμως όταν θα φτάσει η στιγμή να επιστρέψετε στη δουλειά; Πόσο επηρεάζει την καριέρα σας το γεγονός ότι γίνατε μαμά; Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

1) Μια χαρά μια λύπη και τούμπαλιν

Όταν επιστρέψετε στη δουλειά μετά τη γέννηση ενός μωρού, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ορμόνες σας δεν θα είναι ακόμα πολύ φυσιολογικές. Έτσι μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωπες με τις εναλλαγές της διάθεσης σας, από τη μια θα στεναχωριέστε που αφήνετε στο σπίτι το μικρό σας, από την άλλη θα νιώθετε χαρούμενες που αφιερώνετε χρόνο για εσάς. Μην ανησυχείτε είναι φυσιολογικό να αναπηδάτε από το ένα άκρο στο άλλο. Λίγη υπομονή και όλα θα μπουν σε έναν ρυθμό, ακόμα και οι ορμόνες σας.

2) Αλλαγή της σταδιοδρομίας

Ορισμένες γυναίκες είναι πολύ ενθουσιασμένες που μένουν στο σπίτι με τα παιδιά και δεν θέλουν να επιστρέψουν ξανά στη δουλειά τους. Το χάος που υπάρχει με ένα μωρό στο σπίτι είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από το χάος που επικρατεί στον εργασιακό χώρο. Πριν όμως πάρετε μια τόσο σοβαρή απόφαση, πρέπει να λάβετε υπόψη σας  ότι το μωρό κάποτε θα γίνει παιδάκι και θα πάει σχολείο, θα γίνει ενήλικας και θα πάει να σπουδάσει.

3) Το να μένετε σπίτι είναι σαν να εργάζεστε

Αν νομίζετε ότι μένοντας στο σπίτι με το παιδί είναι εύκολο, κάνετε μεγάλο λάθος. Φυσικά οι ανταμοιβές είναι μεγάλες, όμως οι δουλειές είναι ατελείωτες, χωρίς ωράριο, διαλείμματα και μισθό και φυσικά δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στον ύπνο, αφού για κάποιο καιρό θα είναι μια άγνωστη λέξη για εσάς.

4) Ενοχές

Όταν αρχίζουν να πλησιάζουν οι ημέρες να γυρίσετε στο γραφείο, αρχίζουν και οι ενοχές. Οι πρώτες ώρες στη δουλειά σας φαίνονται ατελείωτες. Το σώμα σας είναι εκεί αλλά το μυαλό σας είναι στο σπίτι μαζί με  το μικρό  σας. Όμως υπάρχουν και γυναίκες που νιώθουν πιο ισχυρές στο χώρο εργασίας από ό,τι πριν από ένα μωρό. Γίνονται πιο αποδοτικές και πιο προσεκτικές στη δουλειά τους. Σε όποια κατηγορία και αν βρίσκεστε ένα είναι σίγουρο: η μητρότητα αλλάζει μια γυναίκα με πολλούς τρόπους.

5) Η ισορροπία είναι το κλειδί

Είτε αποφασίσετε να γυρίσετε στη δουλειά είτε να μείνετε σπίτι, να θυμάστε ότι η ισορροπία είναι απαραίτητη και στις δυο περιπτώσεις. Αν μείνετε σπίτι πρέπει να βρίσκετε χρόνο για τον εαυτό σας, ώστε να αποφορτίζεστε και να νιώθετε ανανεωμένες. Εάν γυρίσετε στη δουλειά σας, φροντίστε να περνάτε χρόνο με τον άντρα σας και το παιδί σας.

Στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι να νιώθετε εσείς καλά, γιατί μια ευτυχισμένη μαμά μεγαλώνει και ευτυχισμένα παιδιά.

2261753548_9a9c551a28

Πηγή: www.jenny.gr