Νέα μανούλα… διάβασε τι πρέπει να κάνεις και για σένα -για να βρίσκεις την ισορροπία σου-!!!

Η μητρότητα είναι ένα από τα θαύματα του κόσμου και ένα από τα μεγαλύτερα δώρα στη ζωή μιας γυναίκας.

Όταν μια γυναίκα γίνεται λοιπόν μητέρα, αλλάζει η συμπεριφορά της, καθώς γίνεται πιο προστατευτική, για να μπορέσει να φροντίσει το μικρό της αγγελούδι. Οι απαιτήσεις όμως μοιάζουν στην αρχή βουνό. Το μωρό χρειάζεται να περάσει από το στάδιο του θηλασμού, έχει ανάγκη το μπάνιο του, τον ύπνο του, την ηρεμία, τη γαλήνη.

Και κάπου εκεί αρχίζει μια εντελώς διαφορετική ρουτίνα, μια ζωή γεμάτη νεύρα, κούραση, αϋπνία, άγχος, τύψεις και λάθη. Αυτή η ζωή δεν χρειάζεται πανικό, αλλά οργάνωση, για αυτό κι εμείς σου φτιάξαμε έναν οδηγό επιβίωσης.

Θηλασμός

Για να καταφέρεις να θηλάσεις το μωρό σου σωστά και πάρει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία από το δικό σου γάλα, πρέπει να βρεις την κατάλληλη θέση. Ένα μικρό μαξιλάρι πίσω από το κεφάλι του θα βοηθήσει να το κρατήσεις σταθερά επάνω στην κοιλιά σου και να σε βλέπει κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Κλάμα

Ίσως η πιο άσχημη στιγμή με το μωρό σου. Διότι το κλάμα μπορεί να έχει προκληθεί από το αίσθημα πείνας ή από τα λεγόμενα πονάκια, ακόμα και από την ανάγκη να βρίσκεσαι κοντά του. Για να διώξεις μακριά τα δάκρυα, θέλει υπομονή, μια πιπίλα και πολλά χάδια ή ακόμα και τον ήχο από το σεσουάρ σου σε συνδυασμό με τη ζεστασιά του.

Όνειρα γλυκά

Οι πρώτοι μήνες ζωής ενός παιδιού είναι μάλλον οι πιο βασανιστικοί ως προς τον ύπνο τόσο για εκείνο όσο και για τους γονείς. Υπάρχει όμως λύσει για όνειρα γλυκά! Ακολούθησε αυτή τη συμβουλή κάθε βράδυ πριν το βάλεις στην κούνια του. Άρχισε με ένα ζεστό μπάνιο και καλό σκούπισμα με την πετσέτα. Κάνε έπειτα μασάζ στα χεράκια και τα ποδαράκια του μωρού για να χαλαρώσει. Φόρεσε του το φορμάκι ή τις πιτζάμες του και προτίμησε το χαμηλό φωτισμό για το δωμάτιο που το κοιμίζεις. Μπορείς επίσης να διαλέξεις χαλαρωτικές μελωδίες και να τις αφήσεις να ακούγονται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Προσωπικός Χρόνος

Το μυστικό είναι να κατορθώσεις να βρεις και πάλι τον εαυτό σου από τις πρώτες μέρες που εσύ και το μικρό σου παιδί θα βρεθείτε στο σπίτι. Ζήτησε βοήθεια τόσο από το σύζυγό σου όσο και από τις πεθερές, αφιέρωσε χρόνο για να επανέλθει η φυσική σου κατάσταση, περιποιήσου την εξωτερική σου εικόνα, φόρεσε τα αγαπημένα σου ρούχα και βγες για βόλτα και καφέ με τις κολλητές. Θα χαλαρώσεις και θα γεμίσεις ενέργεια.

πηγή: www.bovary.gr