Ο μεγάλος έρωτας ενός δελφινιού προς την εκπαιδεύτριά του…. και η αυτοκτονία του, μόλις τελείωσαν τα πειράματα (βίντεο – φωτογραφίες)!!

Ένα άρθρο που αξίζει όλοι να διαβάσετε.. συγκινητικό και τρυφερό… τα δελφίνια μπορεί να μη μιλάνε όπως οι άνθρωποι, αλλά έχουν παρόμοια συναισθήματα με τους ανθρώπους όπως: χαρά, λύπη, αγάπη, ενθουσιασμός, απογοήτευση ..

Η Margaret Howe (εκπαιδεύτρια) διηγείται τα πάντα στην κάμερα του BBC…

H Margaret Howe το 1965 βρισκόταν στον Άγιο Θωμά, ένα νησί της Καραϊβικής, για την ακρίβεια το δεύτερο μεγαλύτερο των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων. H 23χρονη Margaret ήταν η βοηθός του νευρολόγου Dr John C. Lilly ο οποίος προσπαθούσε να διδάξει σε ένα 6χρονο δελφίνι αγγλικά. Η Margaret περνούσε κυριολεκτικά όλη της την ημέρα με τον Peter, το δελφίνι που είχε αναλάβει να εκπαιδεύσει, έπαιζαν, έτρωγαν μαζί, έκαναν μπάνιο μαζί. Αυτό που δεν μπορούσε κανείς να προβλέψει όμως ήταν ότι ο Peter θα ερωτευόταν την εκπαιδεύτρια του.

Η Margaret κρατούσε την συγκεκριμένη ιστορία μυστική για περίπου πέντε δεκαετίες, με αφορμή όμως το βήμα που της έδωσε το BBC αποφάσισε να την μοιραστεί με τον κόσμο. Μάλιστα το BBC έφτιαξε ένα ντοκιμαντέρ για τον έρωτα του δελφινιού Peter με την Margaret.

Με αφορμή ένα μπεστ σέλερ που είχε γράψει ο Dr.Lilly και υποστήριζε ότι τα δελφίνια έχουν 40% μεγαλύτερο εγκέφαλο από τους ανθρώπους, και μπορούν να αντιληφθούν την ανθρώπινη γλώσσα, η Αμερικανική κυβέρνηση είχε χρηματοδοτήσει το εν λόγω πείραμα στο οποίο συμμετείχε η εκπαιδεύτρια Margaret και φυσικά το δελφίνι Peter.

Η ημέρα τους ξεκινούσε στις 8 το πρωί με μάθημα αγγλικών στον Peter. Στόχος της Margaret ήταν να τον ενθαρρύνει να μιμείται ήχους. Πράγματι με τον καιρό μπορούσε να προφέρει κατά προσέγγιση τις λέξεις «ένα», «εμείς», «τρίγωνο» και «γεια σου», και όταν η Margaret έλεγε «δουλειά, δουλειά, δουλειά», ο Peter μπορούσε να απαντήσει «παιχνίδι, παιχνίδι, παιχνίδι».

Στο προσωπικό της ημερολόγιο η Margaret γράφει πολλές από τις καθημερινές συνήθειες του Peter, μια από αυτές ήταν ότι κοιμόταν κυριολεκτικά δίπλα της.

Στις σκέψεις που γράφει η Μargaret στο ημερολόγιο της συμπεριλαμβάνει και ότι ο Peter είναι κατά κάποιο τρόπο ερωτευμένος μαζί της «θεωρώ ότι οι επιθυμίες του παρακωλύουν τη σχέση μας» γράφει. «Είναι τόσο ενθουσιασμένος που δεν μπορεί να ελέγξει τη στάση του προς το μέρος μου».

Σύμφωνα με  τον κτηνίατρο Andy Williamson ο οποίος φροντίζει ζώα στο Dolphin House: Τα δελφίνια έχουν σεξουαλικές ορμές. Χαρακτηριστικά λέει: «Είμαι βέβαιος ότι ο Peter είχε πολλές σκέψεις προς αυτή την κατεύθυνση».

Όταν το πείραμα τελείωσε και η χρηματοδότηση κόπηκε έστειλαν τον Peter στον Miami, o Peter αρνούνταν να αναπνεύσει και «αυτοκτόνησε» στον πυθμένα της δεξαμενής του.

 

πηγή