Κι’ αν κάποια στιγμή, όλα σου πάνε ανάποδα…. διάβασε τις παρακάτω 8 σκέψεις … και σίγουρα όλα θα ισιώσουν!!!

Ο συγγραφέας και μπλόγκερ Marc Chernoff πιστεύει, ότι υπάρχει πάντα κάτι για να είμαστε ευγνώμονες και ότι ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει πρέπει να ξυπνάμε κάθε μέρα και να είμαστε ευγνώμονες για την ζωή μας.

Η αλήθεια είναι ότι η ευτυχία δεν είναι η απουσία προβλημάτων, αλλά η ικανότητα αντιμετώπισης αυτών. Φανταστείτε όλα αυτά τα θαυμάσια πράγματα που μπορεί να κάνει το μυαλό σας, αν δεν σκεφτόταν συνέχεια τους αγώνες που πρέπει να δώσει. Πάντα να κοιτάζετε αυτά που έχετε και όχι αυτά που σας λείπουν.

Δείτε παρακάτω 8 ιδέες του Μαρκ που θα σας δώσουν κίνητρο να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά σας σε δύσκολες στιγμές.

1. Ο πόνος είναι μέρος της ωρίμανσης.

Κάποιες φορές, η ζωή κλείνει πόρτες, επειδή είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε μπροστά. Και αυτό είναι καλό, γιατί πολλές φορές δεν το κάνουμε από μόνοι μας εκτός αν μας αναγκάσουν οι περιστάσεις. Όταν βρεθείτε σε δύσκολες περιόδους, να θυμάστε ότι κάθε πόνος έχει και έναν σκοπό. Επειδή δυσκολεύεστε τώρα, δεν σημαίνει, ότι αποτυγχάνετε. Κάθε μεγάλη επιτυχία απαιτεί και μεγάλη προσπάθεια.

2. Όλα στην ζωή είναι παροδικά.

Κάθε φορά βρέχει και σταματάει να βρέχει. Κάθε φορά που πληγωνόμαστε, αναρρώνουμε. Μετά το σκοτάδι έρχεται το φως. Κάποιες φορές, όμως, πιστεύουμε, ότι το σκοτάδι θα διαρκέσει για πάντα.

Οπότε, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά τώρα, απολαύστε το. Δεν θα είναι για πάντα έτσι. Απλά επειδή η ζωή δεν είναι εύκολη τώρα, δεν σημαίνει, ότι δεν μπορείτε να γελάσετε. Κάθε στιγμή είναι ένα καινούργιο τέλος και μια καινούργια αρχή.

3. Η ανησυχία και τα παράπονα δεν αλλάζουν τίποτα.

Αυτοί που παραπονιούνται περισσότερο, επιτυγχάνουν τα λιγότερα. Πάντα είναι προτιμότερο να προσπαθούμε να επιτύχουμε κάτι και να αποτυγχάνουμε από το να μην προσπαθούμε καθόλου. Αν πιστεύετε σε κάτι, συνεχίστε να προσπαθείτε. Μην αφήνετε τις σκιές του παρελθόντος να επηρεάζουν το μέλλον σας.

Η αληθινή ευτυχία έρχεται μόνο, όταν σταματάτε να παραπονιόμαστε και αρχίζουμε να εκτιμάμε τα πράγματα που βρίσκονται γύρω μας.

4. Οι ουλές είναι σημάδια της δύναμής σας.

Μην ντρέπεστε για τα σημάδια που έχει αφήσει η ζωή πάνω σας. Η ουλή σημαίνει, ότι ο πόνος έχει φύγει και η πληγή έχει επουλωθεί. Σημαίνει, ότι κυριαρχήσατε τον πόνο, πήρατε ένα μάθημα, γίνατε πιο δυνατοί και τώρα προχωράτε μπροστά. Η πληγή είναι ένδειξη θριάμβου. Μην μένετε δέσμιοι των πληγών σας. Μην ζείτε μέσα στον φόβο. Δεν μπορείτε να εξαφανίσετε τις πληγές, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που τις αντιμετωπίζετε.

5. Κάθε μικρή μάχη είναι ένα βήμα μπροστά.

Στην ζωή, η υπομονή δεν έχει να κάνει με την αναμονή. Έχει να κάνει με την ικανότητα να διατηρείς καλή συμπεριφορά, ενώ εργάζεσαι σκληρά πάνω στα όνειρά σου, ξέροντας ότι όλο αυτό αξίζει τον κόπο. Οπότε, αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι κάντε το με όλη σας την δύναμη ή μην το κάνετε καθόλου. Αυτό σημαίνει, ότι μπορεί να χάσετε για λίγο την σταθερότητα και την άνεσή σας ή να μείνετε μόνοι για λίγο. Η μοναχικότητα είναι σαν ένα δώρο που μας δίνει τον χώρο που χρειαζόμαστε.

6. Η αρνητικότητα των άλλων δεν είναι δικό σας πρόβλημα.

Να είστε θετικοί, όταν όλοι οι άλλοι είναι αρνητικοί. Χαμογελάστε, όταν προσπαθούν να σας χαλάσουν την διάθεση. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε τον ενθουσιασμό και την συγκέντρωσή σας. Μην αφήσετε την πικρία των άλλων να επηρεάσει την δική σας διάθεση.

7. Αυτό που είναι γραφτό να γίνει στο τέλος θα γίνει.

Η πραγματική δύναμη προέρχεται από το να έχεις πολλούς λόγους για να κλάψεις, αλλά να προτιμάς να χαμογελάς. Υπάρχουν όμορφα πράγματα κρυμμένα σε κάθε μάχη που δίνουμε.

Η αγάπη για την ζωή σημαίνει, να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας, να αρπάζετε ευκαιρίες, να χάνετε και να ξαναβρίσκετε την ευτυχία. Είναι ένα μακρύ ταξίδι. Πρέπει να σταματήσετε να ανησυχείτε και να αμφιβάλλετε για κάθε βήμα σας.

8. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να συνεχίσετε να προχωράτε.

Μην αφήσετε ένα σκληρό μάθημα του παρελθόντος να σκληρύνει την καρδιά σας. Τα καλύτερα μαθήματα της ζωής μαθαίνονται τις χειρότερες στιγμές και από τα χειρότερα λάθη. Όταν αισθάνεστε, ότι θέλετε να τα παρατήσετε να θυμάστε, ότι μερικές φορές τα πράγματα πρέπει να πάνε στραβά για να πάνε καλά στην συνέχεια.

πηγή:  www.koutsompola.gr