Διάβασε και μάθε πολλές έξυπνες λύσεις … για την μαγειρική σου και όχι μόνο (φωτογραφίες)

Είναι στιγμές που πελαγώνετε και δεν ξέρετε τι να κάνετε και πού να βρείτε τη λύση; Στην κουζίνα πολλές φορές αντιμετωπίζετε κάποια δυσκολία και δεν μπορείτε να σκεφτείτε κάτι που θα σας λύσει τα χέρια;

Μήπως ξαφνικά έχετε μια έλλειψη ή θα θέλατε να μάθετε έξυπνες λύσεις φαγητού ή αποθήκευσης ή ακόμα και παρασκευής κάποιων γρήγορων επιδορπίων.

Σε ώρα ανάγκης θα θέλατε μια συμβουλή που θα σας έλυνε κάθε πρόβλημα; Τότε δείτε μερικά έξυπνα tips που δεν θα βρείτε ούτε καν σε κάποιο βιβλίο μαγειρικής…

1. Αν ξεμείνατε από ζάχαρη
tilestwra.com - 10 έξυπνα tips που δεν θα βρείτε σε βιβλία μαγειρικής!Πολτοποιήστε ένα ψημένο μήλο και λύσατε το πρόβλημα.

2. Πώς δεν θα χυθεί το νερό που έβρασε;
tilestwra.com - 10 έξυπνα tips που δεν θα βρείτε σε βιβλία μαγειρικής!Όσο βράζει το νερό, τοποθετήστε ένα ξύλινο κουτάλι κατά μήκος της κατσαρόλας. Αυτό κρατάει το νερό απ’ το να ξεχειλίσει.

3. Ξυλάκι γιαούρτι
tilestwra.com - 10 έξυπνα tips που δεν θα βρείτε σε βιβλία μαγειρικής!Αγοράστε ένα πακέτο γιαουρτάκια, τοποθετήστε ξυλάκια για παγωτό στις κλειστές συσκευασίες γιαουρτιού και βάλτε τα να παγώσουν. Θα έχετε τα πιο εύκολα, πιο υγιεινά παγωτά ξυλάκια.

4. Πώς να μάθετε εάν ένα αυγό είναι φρέσκο
tilestwra.com - 10 έξυπνα tips που δεν θα βρείτε σε βιβλία μαγειρικής!Εάν δεν είστε σίγουροι αν τα αυγά σας είναι ακόμα καλά, χρησιμοποιείστε αυτό το εύκολο τέχνασμα! Βάλτε το αυγό στο νερό. Εάν το αυγό βουλιάζει, είναι πολύ φρέσκο. Εάν το ένα άκρο του αυγού επιπλέει ελαφρώς, τότε είναι ακόμα καλό, αλλά όχι τόσο φρέσκο. Εάν το αυγό επιπλέει, είναι χαλασμένο και δεν πρέπει να καταναλωθεί.

5. Φρέσκα βότανα σε παγάκι ελαιόλαδου
tilestwra.com - 10 έξυπνα tips που δεν θα βρείτε σε βιβλία μαγειρικής!Μην αφήνετε τα φρέσκα μυρωδικά να πάνε χαμένα. Ψιλοκόψτε τα και τοποθετήστε τα σε μια παγοθήκη με ελαιόλαδο. Όταν θα χρειαστείτε ξανά βότανα, δεν θα χρειαστεί να πάτε να αγοράσετε. Βγάλτε το παγάκι σας απ’την κατάψυξη και ρίξτε το στην κατσαρόλα. Αποφύγετε όμως το σκόρδο αν δεν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε μια εβδομάδα ή δύο. Το σκόρδο περιέχει τα βακτήρια Clostridium botulinum που αναπτύσσονται σε λάδι.

6. Κόψτε τροφές με νήμα
tilestwra.com - 10 έξυπνα tips που δεν θα βρείτε σε βιβλία μαγειρικής!Χρησιμοποιήστε άοσμο οδοντικό νήμα για να κόψετε μαλακές τροφές, όπως τα κέικ, τούρτες και τα τυριά.

7. Διατηρείστε φρέσκο το μαρούλι και τα λαχανικά για σαλάτα
tilestwra.com - 10 έξυπνα tips που δεν θα βρείτε σε βιβλία μαγειρικής!Πλύνετε, στεγνώστε τα και χωρίστε τα σε μερίδες μέσα σε πλαστικές σακούλες. Φυσήξτε μέσα και κλείστε τις καλά. Θα διαρκέσουν περισσότερο και εσείς θα έχετε ήδη μοιρασμένη σαλάτα κι έτοιμη για σερβίρισμα. Απλά βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνά όταν τα βάζετε σε σακουλάκια.

8. Κατεψυγμένα σταφύλια για το κρασί.
tilestwra.com - 10 έξυπνα tips που δεν θα βρείτε σε βιβλία μαγειρικής!Για να διατηρήσετε το κρασί σας δροσερό, χωρίς να χάσει τίποτα από τη γεύση και το άρωμά του, βάλτε στα ποτήρια σταφύλια κατευθείαν απ’ την κατάψυξη. Λευκά σταφύλια για το λευκό κρασί και κόκκινα σταφύλια για το κόκκινο κρασί.

9. Χυμώδη λεμόνια
tilestwra.com - 10 έξυπνα tips που δεν θα βρείτε σε βιβλία μαγειρικής!Πριν κόψετε τα λεμόνια και τα λάιμ, κυλήστε τα στον πάγκο με την παλάμη σας, εφαρμόζοντας ελαφρά πίεση. Αυτό θα τα κάνει πιο ζουμερά.

πηγή