Φαγητά και γλυκά μούρλια…. ακολουθώντας αυτά τα έξυπνα κολπάκια!!

  1. Για να είναι η πέτσα του κοτόπουλου τραγανή, ράντισέ τη με νερό με αλάτι, 20 λεπτά πριν βγάλεις το κοτόπουλο από το φούρνο.
  2. Για να διατηρούνται τα μπισκότα και οι φρυγανιές σου τραγανές, φύλαξέ τα σε ένα κουτί, στο οποίο θα έχεις ρίξει κύβους ζάχαρης.
  3. Πριν χρησιμοποιήσεις τις σταφίδες στο κέικ, αλεύρωσε τις. Έτσι, δεν θα πάνε στον πάτο της φόρμας και θα είναι μοιρασμένες ομοιόμορφα μέσα στο γλυκό.
  4. Αν σου σβόλιασε η κουβερτούρα που έλιωσες, μην την πετάξεις. Βγάλε το σκεύος από τη φωτιά. Ρίξε 2-3 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο (ανάλογα με την ποσότητα της σοκολάτας) και ανακάτεψε. Σιγά-σιγά, η σοκολάτα θα πάρει ξανά τη λεία μορφή της.
  5. Ο χρόνος ψησίματος των γαρίδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά και τα καλαμαράκια 3′-4′ [ανάλογα με το μέγεθός τους] γιατί αλλιώς σκληραίνει το κρέας τους.
  6. Για αφράτα κέικ, χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχαρη μόνα τους για 5 λεπτά και μετά πρόσθεσε τα αβγά και τα υπόλοιπα υλικά σιγά-σιγά.
  7. Για να σου γίνει σφιχτή η σαντιγί, ρίξε μαζί με την κρέμα γάλακτος 5 σταγόνες λεμόνι και χτύπησέ τα στο μίξερ στην υψηλότερη ταχύτητα. Αν θέλεις να δώσεις λίγη γεύση στη σαντιγί, βάλε λίγο λικέρ. Προσοχή, μόλις σφίξει η σαντιγί, σταμάτα αμέσως το χτύπημα, αλλιώς θα κόψει.
  8. Όταν χρησιμοποιείς φρέσκια μαγιά σε ζύμη, όπως όταν φτιάχνεις ψωμί, δεν πρέπει κανένα από τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής να είναι καυτό ή παγωμένο. Τα καυτά υλικά καταστρέφουν τους ζυμομύκητες της μαγιάς και δεν αφήνουν τη ζύμη να φουσκώσει. Ενώ τα παγωμένα τους αδρανοποιούν, με αποτέλεσμα η ζύμη να «κάτσει».
  9. Για να γίνει πιο τραγανό και ευπαρουσίαστο το φύλλο της πίτας- είτε είναι έτοιμο, είτε σπιτικό- ράντισέ το με λίγο γάλα χαμηλών λιπαρών, πριν το ψήσεις.
  10. Για να ξεπικρίσουν οι μελιτζάνες, τις κόβεις στο μέγεθος που θέλεις, τις αλατίζεις και τις βάζεις σε μπολ με αλατισμένο νερό για 30′ έως 60′. Στη συνέχεια, τις ξεπλένεις και τις στύβεις.

tip-of-the-day-tip-character-3d

πηγή: www.sintayes.gr.